Mille Miglia, a debutat ediția cu numărul 39!

0
345
Mille Miglia (foto Ph Renè)

Mille Miglia a debutat pe 16 iunie, celebra cursă aflaându-se la ediția 39, la start fiind înscrise 357 vehicule. Punctul de plecare a fost Viale Venezia, mașinile urmând să traverseze cele mai frumaose orașe din nordul Italiei. Sosirea este programată pentru data de 19 iunie, la Palazzo Loggia din Brescia.

Mille Miglia 2019 (foto Ph Renè)

Ca o noutate, evenimentul poate fi urmărit live pe pagina dedicate cursei (www.1000miglia.it). Pentru prima dată în istoria cursei, piloții se vor confrunta cu o nouă foaie de parcurs. Aceasta se defășoară în sens invers al acelor de ceasornic. Astfel, se respectă tradiția traseului dintre Brescia – Roma și retur, cu oprire în Viareggio și Bologna. Ediția de anul acesta reprezintă un tribut adus inovației și viitorului, conform sloganului “Crossing the future”.

Despre trecut și inovație

Trecutul și viitorul reprezintă cele două valori ale evenimentului, precum și privirea îndreptată către viiotul mobilității. Aspect regăsit în mașinile clasice și electrice (Miglia Green), precum și a celor de ultimă genrație (Supercar & Hypercar). De la înființarea (1927), Mille Miglia a fost legat de inovație și progrs, atrăgând personalități din toată lumea. O călătorie sprijinită în timp de mărci precum Chopard, Alfa Romeo, Mercedes-Benz sau Villa Trasqua.

Traseu cursă Mille Miglia (foto Ph Renè)

În prima zi au fost verificate mașinile participante, operațiune desfășurată în paddock-ul Mille Miglia din Via Agostino Chiappa. Totodată, restilizarea clădirii – organizată de Edoardo Monti – a fost realizată de Andrea Bocca și Federico Cantale. Aceasta a fost pictată în tonuri de roșu Mille Miglia și înfrumusețată de o instalație care sărbătorește OM Superba. Este prima mașină care a cucerit titlul în 1927 și care a fost construită în Brescia.

Traseul cursei

Traseul cursei păstrează tradiția: Brescia – Roma și retur, etapele intermediare fiind programate cu opriri la Viareggio. A doua zi, oprirea intermediară este programată pentru Bologna. Miercuri, după ce a fost dat startul, traseul a inclus Cremona, Busseto și Parma, înfruntând Passo della Cisa. Seara, programul include oprirea în Viareggio, piloții urmând să cineze pe promenade de lângă mare.

Traseu Mille Miglia (foto Ph Renè)

Joi, 17 iunie, traseul a inclus sosirea la Roma, trecând prin Pisa, Bibbona, Massa Maritima și Castiglione della Pescaia. Ulterior, echipajele s-au îndreptat către Maremma, trecând prin Grosseto, către pucntul final Viterbo (cină la Palazzo dei Papi). Trecerea prin Ronciglione va duce către schimbarea obișnuită din Roma. Aici se încheie cea de-a doua etapă a evenimentului, la finalul căreia se desfășoară parada din Via Veneto.

Ziua de vineri este dedicate întoarcerii în nordul Italiei, cu direcție către orașele Civita Castellana, Orvieto și Cortona. După pauza de prânz din Arezzo, mașinile ajung în Radda in Chianti, Passo della Futa și, ulterior, către Bologna. Sâmbătă, 19 iunie, echipajele se vor îndrepta către Modena, Reggio Emilia și Mantova. Prânzul este destinat opririi în Piazza Bra (Verona) și Sirmione, pe malul Lacului Garda, cu finișul la Brescia. (Mille Miglia).

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.