Share This Article
Michelin Guide a anunțat noi destinații de restaurant în Marea Britanie, după un an 2020 marcat de pandemia de coronavirus. Plecând de la problemele existente și, mai ales, din dorința de a reveni la normal, Michelin Guide a anuțat la începutul acestei săptămâni lansarea online a faimosului ghid pentru Marea Britanie și Irlanda de Nord (2021), nu mai puțin de 17 noi restaurante intrând sub “umbrela stelelor” Michelin Guide. Datorită spațiului, am selectat pentru dumneavoastră câteva din restaurantele prezente în Londra, capitala Marii Britanii fiind și unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa.
Behind (London Fields) – După ce a lucrat într-o serie de restaurant, talentatul bucătar Andy Benyon a reușit să-și inaugureze în 2020 propria sa locație. Aspectul ersatz-industrial al camerei este completat de barul în formă de potcoavă, care permite găzduirea a 18 clienți, oferind acestora și posibilitatea de a urmări modul cum sunt preparate mâncărurile alese. Meniul este unul înclinat our către preparatele din pește, nelipsind totuși și carnea. Cele aproximativ zece feluri de mâncare sunt creații delicate și echilibrate, care oferă arome și experiențe culinare deosebite. Detalii AICI;
Benares (Mayfair) – O nouă echipă de bucătari a fost adusă în 2020 pentru a revigora bucătăria restaurantului, un aspect vizibila stăzi prin meniurile care inspiră încredere, prospețime și vitalitate. Ingredientele folosite sunt vedetele fiecărui fel de mâncare, fie că vorbim aici scoicile Scoțiene sau mielul Kentish, bucătăria echilibrând intelligent tehnicile modern cu aromele și condimentele tradiționale. Camerele private și lounge-ul de mari dimensiuni a barului îl fac popular în zona corporativă, dar poate fi o alegere potrivită și pentru o seară intimă. Detalii AICI;
Casa Fofō (Dalston) – Situat pe Dalston High Road, micuțul și cochetul restaurant este condus de bucătarul Italian Adolfo de Cecco. Rafturile sunt garnisite cu numeroase cărți despre cum să gătești, ce vinuri să consumi sau a altor produse fermentate. Mesele îți oferă posibilitatea de a urmări cum se gătește, în spatele restaurantului regăsind și o terasă spațioasă pentru zilele calde. Meniuri inovatoare sunt pregătite de echipa de bucătari, aromele asiatice fiind elegant îmbinate cu tradițiile mediteraneene, alături d etușele specific bucătarului-șef. Opțiunile vegetariene sunt, de asemenea, extrem de atrăgătoare și originale, în timp ce un vin bun completează imaginea. Detalii AICI;
Muse (Belgravia) – În 2020, Chef Tom Aikens pe piață după inaugurarea Muse. Situat într-un spațiu încântător din Belgravia (în apropiere de Hyde Park și Buckingham Palace), restaurantul este un loc inspirațional din punct de vedere al gătitului, sursele de inspirație fiind regăsite în copilăria lui Tom și momentele profosionale din carieră. Meniurile amintesc de o călătorie culinară, fiecare fel de mâncare fiind bine structurat și cu referințe sophisticate despre trecutul său. Împărțit în două etaje, restaurantul beneficiează la parter de un cocktail-bar și o spațiu de servit masa la etaj, bucătăria fiind deschisă. Doar 25 de clienți pot fi aici, o cină romatică bucurându-se de intimitate. Detalii AICI;
SO | LA (Soho) – Totul este ascuns cu abilitate sub acest nume: intim, restaurantul “sărbătorește bucătăria modernă a coastei de vest a Statelor Unite, aducând gustul Californiei în SOho, prin Los Angeles”, referințele fiind oferite de pereții din lemn, plantele luxuriante și luminozitatea spațiului. Chef Victor Garvey – cu părinți franco-spanioli și americani – și-a petrecut o parte din viață lucrând în Statele Unite, meniurile de inspirație Californiană fiind bine echilibrate, cu arome îndrăznețe și ingrediente de calitate. De exemplu, homarul poate fi flambat direct la masă, în timp ce o selecție excelentă de vinuri californiene se află la dispoziția dumneavoastră. Detalii AICI.
Sursă: Michelin Guide; Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații – AICI