Metaxa Angels’ Treasure

0
29
METAXA Angels’ Treasure

Anul 2015 a fost momentul în care Constantinos Raptis, Maestrul Metaxa a lansat pentru prima oară METAXA Angels’ Treasure, un amestec de vinuri Muscat și distilate vechi rafinate, o băutură extraordinară, cu un farmec aparte, rezultat al condițiilor unice de maturare specifice cramelor Casei din Attica. Peste tot în lume, băuturile spirtoase se maturează și evoluează în butoaie, în tot acest timp interacționând cu mediul înconjurător.

METAXA Angels’ Treasure

Pe parcursul procesului, apa și alcoolul se evaporă prin porii butoaielor. În condiții de umiditate, în mod natural, evaporarea acționează mai degrabă asupra alcoolului decât a apei, lăsându-i băuturii maturate o concentrație de alcool relativ mai scăzută. Alcoolul care se evaporă din butoi este cunoscut ca „Angels’ Share”, destinat să fie savurat de către Îngeri. Însă, lucrurile decurg puțin diferit în cramele Casei Metaxa, povestea noastră fiind unică, aproape magică. În Attica, umiditatea este scăzută pe tot parcursul anului. Astfel, se evaporă o cantitate mai mare de apă, rezultând o licoare mai concentrată și cu o aroma mai intensă. Rezultatul este o băutură maturată, de o finețe subtilă și intensitate aromatică mult mai bogată, întruchipând cu totul specificul Casei: METAXA Angels’ Treasure. Inspirat de un fenomen excepțional, Maestrul Metaxa a vrut să aducă la un nivel mai înalt această băutură spirtoasă, explorând în continuare potențialul lichidului de culoarea chihlimbarului. A descoperit expresia supremă a Angels’ Treasure în diferite butoaie din colțurile cramelor sale. O băutură care evoluează diferit, în funcție de nivelul de umiditate.

METAXA Angels’ Treasure

Povestea unică a fiecărui butoi va fi dezvăluită cu ocazia lansării unor ediții limitate METAXA Angels’ Treasure, fiecare cu o tărie alcoolică diferită și un caracter individual. Iar individualitatea băuturii este sărbătorită anul acesta cu ocazia lansării inaugurale Cask N°1019, un lichid unic cu o concentrație alcoolică de 42,2 %, înzestrat cu un caracter profund și puternic, în timp ce edițiile limitate din fiecare butoi urmează să fie lansate în următorii ani. “Fiecare ediție METAXA Angels’ Treasure Single Cask Strength va avea un character individual și o concentrație diferită. Fiecare lansare va fi adăugată unei selecții rare de băuturi spirtoase de colecție.” Ediția Cask N°1019, un prețios elixir, este lansată în doar 4.500 de decantoare. Fiecare decantor poartă un număr de serie individual și sigiliul Războinicului de Salamina, emblema Casei, într-un design lucrat elegant, care evocă formele unei aripi de înger. Încoronat cu un dop unic ce simbolizează o picătură din lichidul prețios închis înăuntrul sticlei, decantorul este o veritabilă bijuterie ce reflectă raritatea licorii de culoarea chihlimbarului. Mai multe detalii sunt disponibile AICI.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here