Mercedes Redsun, despre viitorul automobilului

0
101
Mercedes Redsun (concept)

Design-ul începe să conteze din ce în ce mai mult atunci când vine ne raportăm la automobilele viitorului, una dintre principalele caracteristici fiind logo-ul mărcilor. Iar de aici se naște o întrebare interesantă – ce se întâmplă când logo-ul unei companii joacă mai mult decât rolul de branding? Raportându-ne la acest detaliu, trebuie să menționăm mărcile care au dezvoltat detalii iconice ale design-ului, acestea devenind sinonime în final cu marca respectivă…. grila specifică BMW, farurile circulare Ferrari sau potcoava întâlnită pe un Bugatti. Dar ce se întâmplă dacă simbolul mărcii devine un detaliu de design?

Mercedes Redsun (frontal)

Ei bine, un răspuns l-am primit din partea conceptului dezvoltat de design-erul Wayne Jung, acesta fiind prezentat sub numele de Mercedes Redsun. Numele de Redsun provine de la faptul că mașina-concept este alimentată de energia solară, corpul său – realizat într-un roșu vibrant – fiind de fapt compus din panouri solare (autovehiculul fiind disponibil în doar două nuanțe). Exceptând nuanța roșie distinctă, Redsun explorează transformarea logo-ului Mercedes în ceva mult mai funcțional. Astfel, emblema mărcii joacă rolul farurilor, prelungită în partea din spate de un stop poziționat pe toată lățimea mașinii, jantele primind și ele un rol important în cadrul acestui ansamblu – logo-ul Mercedes fiind prezent atunci când este acționat.

Mercedes Redsun (general)

O ușoară abstractizare a emblemei mărcii de către Wayne Jung îi permite acesteia să arate ca un detaliu iconic de design, luminile prezente pe lățimea caroseriei oferind frumusețe vehicului, consolidând în același timp și brandul constructorului german. După cum menționam anterior, mașina este acționată de panouri solare – prezente pe capotă și cabină – ele fiind observate inclusiv pe aripile poziționate pe lateralul caroseriei, permițând vehiculului să maximizeze cantitatea de energie pe care o utilizează. Desigur, pentru o mașină alimentată de radiațiile solare, răcirea joacă un rol important. Astfel, aerul este direcționat în jurul panourilor solare, bateriile fiind situate lângă acoperiș, prevenind încălzirea acestora.

Mercedes Redsun (spate)

Pewr total, Mercedes Redsun este un amalgam de idei destul de interesante – de la utilizarea energiei solare pentru alimentarea unui hypercar, la interpretarea inovatoare a branding-ului în ceva mult mai functional și, poate un aspect mai important, poziționarea central a logo-ului, la fel de luminoase precum cele întâlnite la MacBook-urile produse de Apple, jocul creativ aducând în prim-plan o idee de iluminare mai mult decât interesantă, ceea ce poate constitui un avantaj pentru marca germane. Rămâne de văzut dacă acest concept va fi transpus în realitate, momentan el fiind doar un exercițiu de imaginație al design-erului și, de ce nu, o linie care se va impune în viitorul automobilului. Vă vom ține la curent cu dezvoltarea acestui model!

Mercedes-Benz

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here