Mercedes EQS: prima limuzină electrică luxury!

0
103
Mercedes-Benz EQS (detaliu spate)

Mercedes EQS este prima limuzină luxury complet electrică din portofoliul Mercedes-Benz și redefinește acest segment. De asemenea, EQS este primul model cu o arhitectură modulară pentru limuzine electrice. Modelul îmbină tehnologia, design-ul, funcționalitatea și conectivitatea pentru a le oferi pasagerilor o experiență unică. În cadrul inițiativei Ambition 2039, Mercedes-Benz își propune să dezvolte o flotă de autoturisme cu o amprentă neutră de carbon în următorii 20 de ani.

Mercedes-Benz EQS (detaliu bord)

În multe aspecte, Mercedes se gândește deja la ziua de mâine, astăzi: noul EQS este gândit ca fiind un autovehicul sustenabil. Modelele sunt produse printr-un proces cu o amprentă neutră de carbon și integrează materiale eficiente din punct de vedere al resurselor – covorașele sunt realizate din fire reciclate. Mercedes-Benz ia în considerare întregul lanț valoric, de la dezvoltare și rețeaua de furnizori, până la producție. Obiectivele Mercedes-Benz AG cu privire la protecția mediului au fost confirmate de SBTI – Inițiativa Science Based Targets.

Mai multe știri auto AICI

“Lansarea EQS un reprezintă un moment important în drumul nostru către o amprentă neutră de carbon și pentru planul nostru de a dezvolta o flotă de autoturisme neutre din punct de vedere climatic. Scopul este să micșorăm impactul asupra planetei. Îi ajutăm pe clienți să își micșoreze amprenta asupra mediului prin intermediul funcției Green Charging, care alimentează rețeaua cu energie electrică, cu aceeași proporție de care Mercedes-EQ are nevoie pentru încărcare.”, a declarat Britta Seeger (Membru al Daimler AG și Mercedes-Benz AG).

EQS se numără printre cele mai silențioase autoturisme, dispune de o autonomie de până la 770 km și o putere de aproximativ 385kW, sistemul de propulsie EQS respectând toate cerințele unei limuzine din segmentul S-Class. Totodată, EQS marchează lansarea unei noi generații de baterii, cu o densitate de energie considerabil mai mare, în timp ce software-ul inovator de gestionare a bateriei – dezvoltat in-house – permite actualizări OTA (over the air). Astfel, sistemul de management energetic rămâne actualizat pe parcursul întregului ciclu de viață.

Mai multe știri premium AICI

Deși EQS este strâns legat de noua Clasa S, este construit folosind o arhitectură complet electrică, fiind ușor recognoscibil printre autoturismele cu sistem de propulsie convențională. Filosofia de design, Sensual Purity, combinată cu Progressive Luxury se reflectă în suprafețele ample și în îmbinările discrete. Fiind un autovehicul extrem de inteligent, EQS dispune de aproximativ 350 senzori, în funcție de echipare. Aceștia înregistrează distanțele, viteza, condițiile de luminozitate, precipitațiile și temperatura, gradul de ocupare al locurilor.

Mercedes-Benz EQS (detaliu spate)

MBUX Hyperscreen este elementul cheie din interiorul EQS. Unitatea de dimensiuni mari, cu display curbat, se întinde de la stâlpul A din stânga, la cel din dreapta. Afișajul OLED de 12,3 inch pentru pasagerul din față îi conferă acestuia propriul ecran și zonă de operare. “Noul vehicul EQS este creat pentru a depăși chiar și așteptările celor mai exigenți consumatori. Acesta este criteriul pentru care un model Mercedes-Benz primește litera S în nume”, a spus Ola Källenius (CEO Daimler AG și Mercedes-Benz AG). Detalii Mercedes-Benz AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații AICI 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here