Mercedes-Benz EQC, gata de drum

Noul autoturism electric Mercedes-Benz EQC  este pregătit pentru drum, noul model fiind produs în fabrica din Bremen, în acest moment el putând fi comandat și în România. Mercedes-Benz EQC a fost integrat în producția de serie a fabricii, alături de autovehiculele cu motor cu combustie sau hibrid. Prin urmare, standardele ridicate de producție Mercedes-Benz asigură o calitate superioară pentru toate modelele de autovehicule, noul EQC 400 4MATIC oferind o echipare standard extinsă și servicii atractive.

MB – EQC 400 4MATIC

Conform dnei. Britta Seeger (Membru al Consiliului de Administrație al Daimler AG și responsabil pentru vânzările de autoturisme Mercedes-Benz), „Cu Mercedes-Benz EQC intrăm într-o nouă eră a mobilității. EQC face parte din familia de autovehicule electrice Mercedes-Benz și reflectă caracteristicile definitorii ale brandului nostru, precum calitatea, siguranța și confortul. Oferim clienților noștri un autoturism cu un design progresiv, cu un confort unic la condus și o autonomie optimă pentru utilizarea zi de zi”. Cu designul său impecabil, combinat cu gama de culori reprezentative brandului, Mercedes-Benz EQC este un pionier al look-ului electric avant-garde, reflectând în același timp filozofia de design Progressive Luxury. De asemenea, prin serviciile dedicate și autonomia cuprinsă între 374 km si 416 km, EQC face mobilitatea electrică potrivită pentru transportul zilnic – carismaticul EQC impresionând prin atributele sale și oferind o experiență superioară la condus, un nivel ridicat de confort acustic și, mai ales, o dinamică de condus captivantă. Totodată, cu un sistem de infotainment inovator, cele mai noi sisteme de asistență la condus, funcții superioare și un sistem de tracțiune inteligent, SUV-ul premium impresionează prin atributele sale.

MB – EQC 400 4MATIC

Niciun alt sistem nu rezumă pilonul „Connected” al strategiei CASE mai bine decât sistemul de infotainment MBUX – Mercedes-Benz User Experience. MBUX este dotare standard EQC și parte a conceptului interactiv de control și de afișaj, creând o legătură emoțională între șofer, autovehicul și pasageri. Versiunea MBUX dezvoltată special pentru EQC este o realizare deosebită. Caracteristicile și serviciile dezvoltate specific pentru a îndeplini cerințele mobilității electrice sunt utilizate exclusiv pentru modelele brandului EQ. Serviciile Remote și Navigation, disponibile în echiparea standard EQC, oferă o serie de funcții utile pentru conducerea unui autovehicul electric. Un alt punct forte este sistemul inteligent de asistență cu cinci programe diferite de conducere și cinci niveluri de recuperare a energiei, care pot fi personalizate și adaptate în funcție de viteza și traseul autovehiculului. De asemenea, Mercedes-Benz face progrese către condusul autonom cu pachetul de ultimă generație Driving Assistance (acesta fiind disponibil și în Romania). Acest pachet combină mai multe sisteme de asistență la volan și impresionează printr-o serie de măsuri suplimentare pentru sporirea confortului și a siguranței. Sistemele de asistență la condus au fost extinse considerabil și au fost completate, printre altele, cu funcțiile Active Distance Assist DISTRONIC și Active Steering Assist.

MB – EQC 400 4MATIC

Pachetul Driving Assistance ajută șoferul să evite situațiile periculoase prin emiterea de avertizări în timp util. În acelați timp, EQC este precursorul noii generații de motoare electrice Mercedes-Benz și reprezintă astfel pilonul „Electric Drive” al strategiei CASE. EQC are o putere totală de 300 kW (408 CP). Un motor electric pe fiecare osie a autovehiculului transformă energia electrică în energie mecanică, sistemul de propulsie oferind astfel 760 Nm. Datorită unei strategii inteligente de operare, componentele sistemului de condus asigură putere exact acolo unde este nevoie, în funcție de situație, într-un mod eficient și aproape silențios. Transmisia integrală 4MATIC îmbunătățește stabilitatea manevrabilității autovehiculului, mai ales pe drumuri dificile. Prin distribuirea puterii în mod continuu, sunt îmbunătățite atât plăcerea de a conduce, cât și autonomia. EQC poate fi încărcat la orice priză domestică, însă, comparativ cu prizele clasice, Mercedes-Benz Wallbox Home permite încărcarea mai rapidă a tuturor autovehiculelor Mercedes-Benz electrice și plug-in hybrid, Mercedes-Benz Wallbox Home este o stație de încărcare care permite încărcarea sigură și convenabilă acasă. Mai multe informații despre Mercedes-Benz sunt disponibile aici (ELECTRIC).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here