Mercedes-Benz EQA, electric și sportiv!

0
602
Mercedes-EQ (EQA 250, Edition 1)

Mercedes-Benz EQA reprezintă modelul entry-level din universul electric al constructorului german de automobile premium, vehiculul beneficiind de design-ul electro-estetic al filozofiei Luxului Progresiv al mărcii mercedes-EQ. Sitemele inteligente de asistență, precum cea anticipatorie, oferă conducătorului sprijin în diferite situații, precum cele de evitare a accidentelor. Mai mult, autoturismul dispune de funcții excepționale, precum Energizing Comfort sau MBUX.

Mercedes-EQA 250 (detaliu general)

Prezentat la finalul săptămânii trecute, noul EQA este un membru al familiei de vehicule compacte Mercedes-Benz și înrudit cu modelul GLA. Automobilul dispune de toate caracteristicile GLA-ului, acestea fiind îmbinate cu un sistem de propulsie electric, eficient. Construită la Rastatt (Germania) și Beijing (China), mașina dispune de bateriile produse de subsidiara Accumotive din Kamenz, noul EQA urmând să fie disponibil la vânzare în Europa din primăvara acestui an. “Mercedes-EQ are în plan să conducă topul sistemelor de propulsive electrică și software. În acest sens, am conturat o serie de obiective ambițioase și am decis să progresăm cu introducerea accelerate pe piață a noilor tehnologii”, menționează Markus Schäfer (Membru Daimler AG și Mercedes-Benz AG).

Mercedes-EQA 250 (planșă bord) Edition 1

EQA urmează să fie lansat în versiunea EQA 250 (cu 140 kW și o autonomie de 486 km), bateria lithium-ion cu două nivele oferind un conținut energetic de 66.5 kWh. Pentru a respecta standardele înalte de confort cu privire la zgomot și vibrații, au fost luate mai multe măsuri complexe pentru a izola sistemul de propulsie electrică de caroserie și șasiu, dar și măsuri de amortizare pentru un efect îmbunătățit. “Design-ul progresiv si operarea intuitivă sunt două dintre punctele forte ale EQA-ului. Prin acest model le oferim pentru prima oară clienților un model Mercedes complet electric în segmentul compact, cu o autonomie extinsă, care asigură rentabilitatea acestuia în ce privește uzul cotidian”, spune Britta Seeger (Reponsabil Marketing și Vânzări Mercedes-Benz Cars).

Mercedes-EQA 250 (Edition 1)

După cum menționam la începutul articolului, noul EQA dispune de design-ul Luxului Progresiv, o nuanță regăsită în grila radiatorului – un element specific Mercedes-EQ. Un alt element din universul Mercedes-EQ îl reprezintă benzile luminoase marcante din față și spate. O bandă orizontală din fibră optică conectează luminile de zi și farurile full-LED, asigurând astfel un nivel ridicat de recognoscibilitate, atât ziua cât și noaptea. Interiorul farurilor se bucură de un nivel înalt de calitate, precizie și atenție la detalii: accente albastre în interiorul faturilor consolidează semnnătura luminoasă a Mercedes-EQ. Farurile LED din spate se îmbină perfect cu banza luminoasă LED, accentuând astfel impresia de amploare în partea din spate a EQA-ului.

Mercedes-EQA 250, Edition 1 (detaliu bord)

Interiorul beneficiează și el de un design îmbunătățit. Astfel, în funcție de pachetul de echipare și design, interiorul EQA-ului dispune de elementele decorative iluminate în partea din spate – o premieră pentru Mercedes-Benz – și tnuri de rosé gold pe gurile de ventilație, scaune și cheia vehiculului. Modelul special Edition 1 dispune de scaune din piele perforată, prin care poate fi observat un material albastru, specific Mercedes-EQ. Instrumentarul de bord, cu ecranele specifice, dispune de aceeași schemă de culori, cu accente albastre și rosé gold. Poziția scaunelor este înaltă, dreaptă, specifică unui SUV – intrarea și iesirea din autovehicul fiind așadar confortabile – fiind totodată perfectă din punct de vedere al vizibilității panoramice.

Mercedes-EQA 250, Edition 1 (detaliu spate)

Sistemul de infotainment MBUX este de asemenea inclus ca echipare standard. Acesta poate fi configurat individual, cu ajutorul a numeroase opțiuni. Avantajele cheie ale sistemului sunt: un computer puternic, ecrane și grafică deosebite, aspect personalizabil, display head-up full-color (echipare opțională), navigare cu realitate augmentată (echipare opțională), un software capabil să învețe și control vocal activat de sintagma „Hey Mercedes”. totodată, simbolul Mercedes-EQ de pe ecranul media poate fi folosit pentru a accesa meniuri pentru opțiuni de încărcare, consumul electric și fluxul energetic. Ecranul din dreapta, din cadrul instrumentarului de bord este mai degrabă un wattmetru decât un turometru. Detalii AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații – AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.