Home WHEELS Mercedes-AMG prezintă noul GT-Black Series

Mercedes-AMG prezintă noul GT-Black Series

0
163
Mercedes-AMG GT Black Series

Mercedes-AMG a prezentat, la aproximativ o săptămână la apariția primelor fotografii, noul AMG GT Black Series 2021. În timp ce așteptarea creștea la cote înalte, foarte puțini și-au imaginat ca acest autovehicul să fie atât de atrăgător. Și asta pentru că a fost anunțat în ediție limitată, mașina fiind una dintre cele mai puternice GT-uri construite vreodată de constructorul Mercedes-Benz. Chiar dacă a avut ca sursă de inspirație mașinile de curse GT3 AMG, acum este clar că AMG GT Black Series va fi una cu mult peste vehiculele de pistă.

Mercedes-AMG GT Black Series (imagine genrală)

Ca o dovadă, trebuie să aruncă o privire sub capotă. Mercedes GT Black Series este alimentat de motorul M178 LS2, o versiune modificată a modelului V8 cu două turbo-compresoare de 4,0 litri, utilizat în variantele de înaltă performanță anterioare GT, GT R sau GT R Pro. Datorită turbo-compresoarelor mai mari și a unui arbore cotit refăcut, motorul este cel mai puternic V8  din toate timpurile, potrivit unui comunicat de presă emis de constructorul german. Și asta pentru că el produce 730 CP și un cuplu de 812 Nm.

Această putere este transmisă către roțile din spate ale mașinii printr-o transmisie cu opt rapoarte de viteză și două ambreiaje. Rezultatul este un speedster care poate accelera de la 0 – 100 km/oră în doar 3,1 secunde, de la 0 – 200 km/oră în 9 secunde, automobilul putând să atingă o viteză maximă de 325 km/oră. Toate aceste performanțe nu se datorează doar motorului AMG GT Black Series. Se pare că grila față, scutul de aer, orificiile de deschidere proeminente și eleronul de mari dimensiuni din spate nu sunt montate doar pentru aspect.

Mercedes-AMG GT Black Series (imagine spate)

Chiar dacă aceste detalii conferă mașinii un anumit stil – alături de o evacuare nouă și alte elemente de caroserie – ele ajută la gestionarea mult mai eficientă a aerului și la creșterea puterii. De asemenea, performanțele vehiculului au fost stimulate de folosirea fibrei de carbon pe întregul corp al mașinii, șasiu și componente mecanice precum arborele de transmisie și suportul acesteia. Specificațiile tehnice sunt impresionante pentru noul AMG GT Black Series, chiar dacă prețul unui astfel de model nu a fost încă dezvăluit, livrările fiind programate la începutul anului 2021.

Detalii aici: MERCEDES-BENZ

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here