Home STYLE MERCEDES 41 AMG CARBON EDITION

MERCEDES 41 AMG CARBON EDITION

0

Mercedes AMG și Cigarette Racing au prezentat recent, în cadrul Miami International Boat Show, barca 41 AMG Carbon Edition. Modelul reprezintă cea de-a unsprăzecea colaborare dintre cele două mărci, ediția specială stabilind noi standarde în ceea ce privește performanța, manevrabilitatea și versatilitatea – construcția bărcii fiind inspirată de autoturismul Mercedes-AMG GT 63 S 4-door Coupé.

Robustă, 41 AMG Carbon Edition este produsă din fibră de carbon și dispune de un centru de greutate optimizat, barca oferind o manevrabilitate ideală. Conform lui Tobias Moers (Președintele Mercedes-AMG Gmbh), „Timp de douăsprăzece ani am explorat limitele performanței pe uscat și pe mare alături de Cigarette Racing. Inspirată de noul Coupé (cu patru uși) Mercedes-AMG GT 63S, barca 41 AMG Carbon Edition impresionează prin performanțele sale extrem de ridicate și liniile de design expresive”. Pentru a realiza performanțe dinamice superioare, inginerii echipei Cigarette Racing au avut în vedere realizarea unui design cât mai versatil, cu scopul de a reduce greutate navei. În comparație cu GT R Performance (din 2017), inginerii companiei au reușit să economisească aproximativ 250 kilograme, în primul rând datorită unui amestec optimizat de materiale ce includ fibra de carbon. Carena navei, cu o lungime de 12,5 metri, utilizează o structură de tip sandwich inovatoare – fibra de carbon laminată fiind inserată de-a lungul ambelor părți ale bărcii. Această compoziție permite o structură mai rigidă și o greutate redusă considerabil – puntea, cârma și cadrul acoperișului fiind fabricate din aceeași fibră de carbon. Această construcție ușoară a asigurat un centru de greutate mult mai ușor, îmbunătățind manevrabilitatea la viteze foarte mari. În ce privește performanțele, 41 Mercedes-AMG Carbon Edition este propulsată de patru motoare Mercury Racing 400R – ele generând împreună 1177 kW (circa 1600 CP) – ceea ce conferă bărcii o viteză maximă de 142 km/h. Aceste performanțe oferă bărcii un plus în clasa ei, combinând ușurința în utilizare cu spațiul interior generos. De asemenea, barca permite grupurilor de pasageri să fie cazați în condiții extrem de luxoase. Ca un exemplu, 41 Mercedes-AMG Carbon Edition poate transporta opt pasageri la viteză maximă sau până la douăzeci de oaspeți la viteza de croazieră.

Datorită construcției ușoare și puterii foarte mari, modelul 41 Mercedes-AMG Carbon Edition oferă o combinație atrăgătoare de performanță, manevrabilitate și versatilitate, atribute împărtășite cu noul coupé Mercedes-AMG GT 63S. Vorbind despre design-ul bărcii, Gorden Wagener (Chief Design Officer în cadrul Daimler AG) menționa că: „Noua barcă Cigarette Racing subliniază actuala estetică a mărcii Mercedes-AMG, ceea ce face ca pasiunea pentru estetică și putere să fie foarte vizibilă. Grafica solidă a mărcii a devenit simbolul acestei experiențe”. „Astfel, Performance Luxury by Mercedes-AMG poate fi experimentată și pe mare”, adaugă dl. Wagener. Designul remarcabil al bărcii este rezultatul unei colaborări strânse între echipa Cigarette Racing Team și Mercedes-Benz, compania germană dezvoltând vopseaua și corpul navei. Astfel, coca bărcii este vopsită în nuanță de „graphite grey magno”, un finisaj dezvoltat exclusiv pentru Coupé-ul Mercedes-AMG GT cu patru uși. De asemenea, designul oferă un contrast puternic între culori mate și lucioase, care interacționează cu roșul luminos. Aceste elemente de design sunt continuate și în interiorul ambarcațiunii, locul unde se regăsește stilul inconfundabil Mercedes-AMG, tapițeria scaunelor fiind realizată în nuanțe de culoare asemănătoare exteriorului și cusături proiectate exclusiv pentru noua ediție limitată (tapițeria este una inovatoare – denumită Cigarette Cool – ea putând să reflecte până la 30% din căldura absorbită). Această tehnologie permite interiorului să dețină o tapițerie închisă la culoare, păstrând în același timp o atmosferă confortabilă și luxoasă. Cockpit-ul este echipat cu trei display-uri Garmin (de înaltă performanță) cu ecrane tactile de 17 inch ce afișează coordonate GPS, diagrame de navigație și date despre motor/funcționarea acestora. Pentru mai multe detalii asupra bărcii vă invit să accesați aici (www.mercedes-amg.com).

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version