Mercedes-Benz, exercițiu de design electric

0
96
Mercedes-Benz Vision Duet (Coupe)

Mercedes-Benz se îndreaptă cu pași rapizi către anul 2025, moment când călătoriile în mijlocul naturii vor fi din ce în ce mai confortabile la bordul unei mașini de lux. Un concept pe care îl regăsim în propunerea designerului Lujie Huang către generația millennials, un mod elegant de comuniune cu natura și cei apropiați. Ca parte a lucrării de diplomă – la finalizarea studiilor în cadrul ArtCenter College of Design din Pasadena (California, Statele Unite) – Lujie a avut ideea de a crea un grand tourer cu trei locuri și un interior cu totul diferit din ce am văzut până acum.

Mercedes-Benz Vision Duet (detalii față)

Potrivit designerului, “ obiectivul meu a fost acela de a surprinde momentele magice ale experienței utilizatorului – oferite de vehiculele autonome – ca parte a stilului nostru de viață”. El a numit automobilul viitorului “Mercedes Benz Vision Duet” și a fost influențat de designul marin și banda Mobius, acceași care l-a influențațt și celebrul personaj Tony Stark). Coupé-ul dispune de scaune sub forma unui cocon, designul lor oferind o experiență confortabilă, la fel ca mașina în sine. de altfel Lujie Huang crede că viitorul aparține mașinilor electrice autonome – la orizontul anilor 2030. Având în vedere designul autonom de nivel 5 al Vision Duet, mașina nu dispune de comenzile clasice de conducere, precum volanul, pedalele sau schimbărtorul de viteză.

Mercedes-Benz Vision Duet (detalii laterale)

Abordrea interior-exterior este scoasă în evidență de scaunele orientate spre înainte și de masa centrală din cabină. În partea din față regăsim un sertar destinat depozitării diferitelor produse și ustensile, în timp ce în partea din spate este încorporat un mini-frigider. Când mașina este parcată în mijlocul naturii, acoperișul din sticlă se retrage și al treilea scaun – opus zonei convenționale de relaxare, inspirat de banchetele navelor de agrement – poate fi utilizat pentru a vă bucura de mediul natural înconjurător. La exterior, autoturismul impresionează prin emblematica grilă Mercedes-Benz, în timp ce partea din spate are o linie de design spectaculoasă. Vehiculul electric are ca sursă de inspirație clasicele mașini din trecut, designul general prezentându-se cu o linie fluidă.

Mercedes-Benz Vision Duet (detalii spate)

Se pare, într-un fel, că modelul este influențat de viitorul model Mercedes-Benz Vision AVTR (chiar și numele sună asemănător). Cu toate acestea, singura problemă a acestui concept este funcționalitatea modelului desenat de Lujie Huang, lipsa ușilor fiind cu siguranță o problemă. O altă problem o reprezintă și capacitatea vehiculului de a tinge viteze mari, ținând cont de lipsa ușilor. Chiar și așa, distracția începe atunci când mașina este parcată, ocupanții având ocazia să se bucure de luxul unei configurații de tip picnic. O soluție viabilă ar fi adăugarea unei uși din sticlă transparentă, cu opțiunea de a fi retrase pentru ca pasagerii să se simtă în siguranță. Rămâne de văzut dacă acest vehicul este o opțiune pentru viitorul mobilității!

Detalii aici: LUJIE HUANG

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here