MB&F & L’Epée 1839, Starfleet Explorer

0
98
MB&F - L’Epée 1839. Starfleet Explorer

La șase ani de la lansarea Starfleet Machine, MB&F revine cu o piesă – realizată în colaborare cu L’Epée 1839 – mult mai compactă și îmbunătățită cu noi și strălucitoare culori, însoțită de o flotă de trei nave spațiale mai mici care explorează universul cunoscut. Denumită Starfleet Explorer, piesa este un ceas de masa intergalactic și a fost create de L’Epée 1839, o companie elvețiană specializată în ceasuri de masă high-end.

Starfleet Explorer (Albastru)

Ceasul nu numai că afișează orele și minutele, dar este capabil să ofere și o animație în care cele trei nave spațiale execute o rotație – pe orbita stației – timp de 5 minute. Mișcarea este extrem de vizibilă, cu un finisaj la superlative, cu o rezervă de putere de aproximativ opt zile. Mecanismul poate fi întors manual, prin utilizarea unei chei cu capăt dublu, aceasta fiind utilizată și la setarea orei. De asemenea, orele și minutele sunt indicate cu ajutorul a două discuri, împreună cu indicator viu colorat. Mai exact, minutele pot fi citite atunci când apar în dreptul unei deschideri fixe – realizată manual – care urmează conturul curb al cupolei.

Starfleet Explorer (Verde)

Discul care indică orele este plasat în partea inferioară și este fix. Un indicator de oră – realizat și el din metal satinat și anodizat – execute o întoarcere completă în jurul discului de-a lungul a 12 ore. Starfleet Explorer oferă posesorului un element semnificativ original, sub forma a trei nave spațiale de mici dimensiuni, acestea fiind aliniate de-a lungul aceleiași axe la intervale de timp regulate și așezate în interiorul mecanismului Starfleet, în jurul căreia se învârt la fiecare cinci minute: o explorare spațială ghidată de nava-mamă. Mecanismul Starfleet Explorer este plasat pe orizontală, chiar dacă mișcarea lui este poziționată vertical.

Starfleet Explorer (Roșu)

Componentele sunt realizate impecabil din punct de vedere al finisajului, oțelul inoxidabil sau alama tratată cu palladium fiind proiectate și fabricate în atelierul L’Epee 1839. Angrenajul ceasului este foarte vizibil, datorită sistemului skeleton și a structurii externe concentrice în forma literei C. Starfleet Explorer se poate sprijini pe ambelele capete ale sistemului său vertical de aterizare, o caracteristică utilă atunci când doriți să-l întoarceți pentru a putea seta ora. Ceasul poate fi înclinat lateral, oferind o viziune diferită a stației orologere intergalactice. Starfleet este realizat în ediție limitată de 99 piese, în nuanțe de roșu, albastru și verde.

MB&F

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here