Share This Article
Potrivit arhitectului Le Corbousier, “o casă este o mașină în care locuiești”, ceasurile MB&F încadrându-se perfect în această sintagmă. Iar ceasurile producătorului orologer elvețian sunt “locuibile”, poveștile spuse situând marca în locuri, timpuri sau lumi diferite.
Plecând de la această premisă, se poate spune despre ceasurile MB&F că ele nu sunt purtate, ci sunt trăite. Un concept care nu este foarte ușor de înțeles, pentru că un ceas nu este o casă, nu-i așa? O casă este o casă, în timp ce un ceas este un ceas, neexistând nici-o confuzie în acest sens. Bine de precizat, fie și dacă ne raportăm la ultima creație a mărcii orologere. O piesă care estompează și mai mult linia dintre cele concepte.
Conceptul
Rezultatul acestui concept se traduce printr-o piesă care aduce aminte de armătura de oțel sau gri-ul betonului proaspăt turnat. Este vorba de cel mai nou produs al mărcii orologere: vă invităm să descoperiți MB&F Horological Machine Nº11 Architect. Originea piesei începe în anii 1960, atunci când arhitectura intră într-o fază experimentală, total diferită de proiectele deceniului trecut. Totul se transformă în pragmatism.
Peste ani, aceste clădiri devin sursă de inspirație pentru Max Büsser, fondatorul mărcii orologere. Un tourbillon central formează inima “casei”, deasupra ei regăsind două cupole din safir. Mecanismul spațial se regăsește pe o punte în formă de quadrifoil, amintind de forma ferestrelor unei case. Un nucleu rotativ, cu patru volume simetrice care ajung spre exterior, formează cele patru camera ale “casei” HM11 Architect.
Modelul
Întreaga structură se rotește pe “fundație”, unghiul decalajului de 90° dintre fiecare camera poziționând mereu o camera spre privitor. Această versatilitate în orientarea afișajului are o utilizare practică. HM11 Architect este eficient din punct de vedere energetic, fiecare rotire de 45° fiind semnalată printr-un clic tactil. Ceasul oferă 72 minute de putere direct în barilet, după 10 rotații complete el beneficiind 96 ore autonomie.