MB&F și H.Moser & Cie, poveste orologeră

0
569
MB&F

MB&F și H. Moser & Cie colaborează de mai bine de zece ani, Edourad Meylan și Maximilian Büsser reușind un duet sub forma unui concert excepțional pentru iubitorii orologeriei fine. pentru prima data în istoria sa, MB&F contribuie la un demers “Performance Art” care curge în ambele direcții într-un mod reciproc avantajos. În acest cadrul cele două case orologere semnează o pereche de creații al căror AND îmbină principalele caracteristici ale fiecăreia. O poveste de prietenie între doi bărbați cu pasiuni comune, cu plăcerea de a construi și împărtăși rezultatele unui proiect extrordinar.

MB&F x H.Moser & Cie (Red Fumé)

Încă de la început trebuie să menționăm că ambele case sunt companii elvețiene independente, ele fiind conduse de două personalități cu valori appropriate, care se apreciează și completează atât pe plan profesional, cât și personal. Cele două mărci colaborează de mai bine de zece ani, Precision Engineering AG – o companie soră a lui H.Moser & Cie – furnizând balansiere pentru MB&F. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că MB&F i-a ceut lui Edouard Meylan să ia parte ca “prieten” la crearea acestei piese performante. Un ultim aspect al acestei colaborări constă în faptul că reprezintă o stradă cu două sensuri.

MB&F x H.Moser & Cie (Funky Blue Fumé)

“Când l-am sunat pe Edouard Meylan pentru a-i spune că vreau să colaborez cu el, am menționat că îmi place foarte mult dubla balanță-arc, cadranele Moser fumé și seria de ceasuri Concept. Edouard mi-a spus imediat că-mi va permite să împrunut aceste caracteristici, dar cu condiția ca el să poată împrumuta elemente de la «mașinile» noastre. După un moment de surpriză, mi-a dat de gândit. fiind Indian 50% și Elvețian 50%, sunt ferm convins că amestecarea AND-ului creează rezultate interesante, deci… de ce să nu încercăm acest experiment? Prin urmare, am fost de acord cu propunerea”, a menționat Maximilian Büsser.

În spiritul acestei deschideri, colaborarea dintre MB&F și H.Moser & Cie a condus la crearea a două modele, disponibile în mai multe versiuni și realizate în serii limitate de doar cinsprezece piese. O referință la aniversarea a 15 ani de existență a mărcii MB&F, precum și al 15-lea an de când H.Moser & Cie a fost relansată. Astfel, prin punerea în valoare a punctelor forte, cele două mărci concurente au colaborat pentru valorificarea expertizei artizanilor talentați, în conformitate cu filozofia adoptată de MB&F. LM101 MB&F x H.Moser & Cie distilează clar chintesența ceasului mecanic: rezerva de putere și trecerea timpului.

MB&F x H.Moser & Cie (Cosmic Green Fumé)

Nu este o coincidență faptul că MB&F a ales să revizuiască acest model – unul dintre cele mai pure din colecția sa – deoarece într-adevăr minimalismul a fost cel care a ghidat crearea LM101 MB&F x H.Moser & Cie. la fel cu filozofia adoptată de H.Moser & Cie – înapoi la elementele de bază – în seria de ceasuri Concept, MB&F a ales să-și scoată sigla și să revină la rădăcinile sale (la epoca de început a orologeriei), acea perioadă când erau semnate doar mecanismele. Au fost abandonate subcadranele cu cupole pentru a putea fi afișate orele și minutele, precum și rezerva de putere de 45 ore, cu indecșii așezați pe cadranul principal.

MB&F x H.Moser & Cie (Aqua Blue Fumé)

Cadranele fumé împrumutate de la H.Moser & Cie, cu o libertatea de a putea fi îmbunătățite, alături de rafinarea ramei. Patru cadrane fumé au fost alese pentru LM101 MB&F x H.Moser & Cie: Red, Cosmic Green, Aqua Blue și celebrul Funky Blue. Carcasa este din oțel inoxidabil și beneficiează de cristal de safir sub forma unei cupole. Astfel, cristalul de safir dezvăluie în partea din spate mecanismul care “conduce” acest extraordinară piesă. Spre deosebire de mecanismul de bază al LM101 – cu finisaje create de Kari Voutilainen – estetica calibrului este una contemporană, cu tratament NAc pentru sporirea frumuseții.

Detalii aici: MB&F

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.