Mazzucato, creativitate italiană

0
80
Mazzucato RIM

Simone Mazzucato s-a născut în 1981, la Milano, pasiunea pentru modă și design fiind dezvoltată încă de la vârste fragede, înconjurat de afacerea de argintărie a familiei sale. De altfel, punctele sale forte au fost întotdeauna creativitatea și capacitatea de a crea o legătură între modă și producția industrială. A absolvit școala de design industrial în cadrul “Instituto Europeo di Design” din Milano, primul pas în carieră fiind realizat la Locman – o marcă italiană apreciată la nivel internațional la începutul anilor 2000. Câțiva ani mai târziu, Simone Mazzucato a preluat funcția de “Șef Design” la Morellato și Grupul Sector, aici el fiind responsabil cu ceasurile din categoria “fashion” (Roberto Cavalli, Just Cavalli, John Galliano sau Miss Sixty), “clasice” (Philip Watch) și “sport” (Sector, Maserati și Pirelli).

În cursul anului 2010, cu scopul extinderii experienței sale pe palierul de producție al ceasurilor Sector, Simone se mută în Hong Kong, preluând conducerea diviziei de cercetare și dezvoltare a mărcii. După doar doi ani, în 2012, “Tendence” avea să devină reprezentarea emblematică a stilului său, introducând pe piața elvețiană primul ceas colorat din categoria fashion-luxury. Astfel, în calitate de “Director Artistic” al mărcii, dl. Mazzucato și-a consolidat imaginea în jurul regiunii Asia-Pacific, devenind un adevărat “trendsetter” în Japonia, Hong Kong și China. În cursul anului 2015, se alătură companiei ILG (International Luxury Group) în calitate de “Șef Design”, având în subordine dezvoltarea colecțiilor Kenzo, Cerruti, Police, Timberland și Gant.

După mai mult de zece ani de experiență la nivel înalt, colaborând cu marile companii producătoare de ceasuri, și condus de dorința de a-și exprima creativitatea liber, Simone Mazzucato decide înființarea propriului său studiou – Mazzucato Design (cu sediul în Hong Kong). Eveniment ce a dus la colaborarea cu branduri renumite din lume, el construindu-și o bună reputație în proiectarea și designul de ceasuri. Cu toate acestea, Simone decide să lănseze propria lui marcă de ceasuri – numele ales, cum altfel, fiind “Mazzucato”. Iar rezultatul nu s-a lăsat așteptat, primul design care îi poartă numele este RIM (Reverse Industrial Movement) fiind unul desosebit – un ceas de mână cu caracteristici stilistice și tehnice cu adevărat unice. Cel mai frapant aspect RIM este design-ul, inspirat din lumea motor-racingului, fiecare componentă fiind proiectată pentru performanțe de nivel înalt. Astfel, ceasul devine unic în segmentul artizanilor ceasornicari, ambițiile mărcii fiind menționate prin intermediul sloganului “Never Boring” – să reinventăm complet piața ceasurilor cu produse bazate pe un concept cu adevărat inovator.

Iar inovația se regăsește în sistemul “Reversibil” conceput de designerul italian, acesta permițând carcasei să fie inversată complet în ambele direcții. O eliberare rapidă a prinderii eliberează coroana din protecția sa. Două brațe speciale permit carcasei să se rotească liber, un clic ușor de recunoscut informând posesorul atunci când carcasa este în poziția corectă pentru a fi putea fi blocată. O manevră simplă care transformă RIM într-un ceas elegant sau unul sportiv, cu funcția de cronograf. Carcasa din oțel chirurgical hipoalergenic 316L prezintă un efect de luciu strălucitor, ușor periat, în timp ce geamul din sticlă minerală K1 este rezistent la zgârieturi și beneficiează de un tratament anti-reflex. De asemenea, toate elementele grafice ale ceasului sunt realizate din aluminiu anodizat. Totodată, cureaua este realizată din FKM și a fost proiectată cu atenție la detalii. În fine, mai trebuie menționat că brandul Mazzucato este disponibil și în România, unicul importator și distribuitor fiind Luxury Grand Store. Mai multe detalii aici (www.luxurygs.ro).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here