Maybach: omagiu adus lui Virgil Abloh!

0
83
Maybach & Virgil Abloh

În urma dorinței familiei lui Virgil Abloh, constructorul german Mercedes-Benz a fost de acord să prezeint Proiectul Maybach. O mașină electrică colaborativă, concepută pentru a inspira și schimba modul de a privi lumea a următoarei generații.

Project Maybach & Virgil Abloh (foto Mercedes-Maybach)

Pe 1 decembrie, în locul unui eveniment restrâns de presă, Mercedes-Benz i-a adus un omagiu designer-ului Virgil Abloh. Ușile “Muzeului Rubell“ au fost deschise publicului și, foarte important, studenților care urmează cursurile școlilor de design. O contribuție modestă la vasta moștenire lăsată în urmă de Virgil, plecat prematur din lumea modei și design-ului internațional. Un om care a îmbogățit universul design-ului de lux.

Proiectul

Mașina-spectacol Mercedes-Maybach exemplifică posibilitățile de design ale viitorului, și este rezultatul cooperării cu artistul și directorul de creație american. Filantrop, designer-ul de modă Virgil Abloh a fost condus de pasiunea pentru a îmbogăți conversație despre design-ul de lux. “Suntem profund îndurerați de dispariția premature a lui Virgil Abloh”, se specifică într-un comunicat de presă al Mercedes-Benz AG.

Proiect Maybach & virgil Abloh (foto Mercedes-Maybach)

“Deschidem acum porțile unei lucrări colaborative realizate în viziunea unică a lui Virgil Abloh. Sărbătorim munca unui adevărat talent în design, care a creat posibilități nesfârșite prin imaginația sa debordantă”. Proiectul în sine a fost dezvoltat în comun de Mercedes-Benz și design-erul American, el fiind construit de la zero. În colaborare cu Gorden Wagener, Virgil Abloh a interpretat viziunea de lux a mărcii Mercedes-Maybach.

Design-ul

A fost utilizat un nou limbaj de design, sfidând actualele limite ale stilului și creativității colaborative. Inspirat de mediul înconjurător și re-textualizând o marcă urbană în spațiul off-road, s-a născut un vehicul atipic. Un coupé off-road cu două locuri, cu propulsie electrică, care include în proporțiile sale linia distinctivă a unui Gran Turismo. Cheia acestui vehicul este oferită de viziunea responsabilă asupra design-ului viitor.

Proiect-Maybach & Virgil Abloh (foto Mercedes-Maybach)

Libertatea creativă totală a permis echipelor de proiectare să conceptualizeze cum ar putea arăta viitorul călătoriilor electrificate. Proiectul canalziează pasiunea lui Virgil Abloh și rescrie regulile design-ului aspirațional. Stilul Science Fiction al proiectului rezultă nu numai din dimensiunea sa uluitoare, ci mai ales din contrastele unice. Este modul în care design-ul Mercedes-Maybach se întâlnește cu pasiunea lui virgil Abloh!

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.