Share This Article
Cunoscut în întreaga lume, dar latent în ultimii ani, restaurantul Maxim’s tocmai a fost relansat de grupul Paris Society. Situat pe Rue Royale nr.3, restaurantul a fost gazda unora dintre cele mai faimoase pagini ale istoriei gastronomice/sociale pariziene.
Preluat în 1981 de Pierre Cardin, instituția și-a pierdut treptat din strălucirea de altădată. Însă, epoca contemporană a adus o mult-așteptat reviriment al faimosului restaurant. Preluat în urmă cu câteva săptămâni de grupul Paris Society, Maxim’s și-a recăpătat treptat strălucirea de altădată. Sub bagheta decoratorului Cordelia de Castellane, restaurantul a suferit intervenții minore, intenția fiind de a păstra cât mai multe elemente originale.
Trecutul
Înscris în patrimoniul Monumentelor Istorice (1979), restaurantul – întins pe trei niveluri – a fost decorat în stil Art Nouveau. Acoperișul din sticlă stilizat era completat de sculpturi metalice și vitralii colorate. În peste un secol, Maxim’s a fost vizitat de personalități artistice sau oameni dornici să asculte muzică sau să servească masa. Printre ei putem să-i nominalizăm pe Mata Hari, Coco Chanel, Jean Cocteau sau Émilienne d’Alençon.
În anii de după al Doilea Război Mondial, restaurantul – aflat în proprietatea familiei Vaudable – devine epicentrul gastronomiei gourmet internaționale. Onorat cu trei stele Michelin (1953), restaurantul Maxim’s se bucură de oaspeți de seamă: Aga Khan, familia Grimaldi, Andy Warhol. De asemenea, îi trec pragul Aristotel Onassis și Jaqueline Kennedy, precum și faimosul cuplu Serge Gainsbourg și Jane Birkin.
Prezentul
Recuperat de Paris Society după ani de anonimat, restaurantul a revinit încet la strălucirea de altădată. Meniuri rafinate sunt servite în cele trei săli decorate cu gust sau pe cocheta terasă exterioară. La etaj regăsim un bar plin de farmec, locul unde poți servi numeroase gustări și cocktail-uri chic. Redescoperit, restaurantul se bucură în acest moment de succes, dovadă fiind numeroasele rezervări realizate până în acest moment.