Maserati MC20: super sportiva tridentului

0
587
Maserati MC20

Maserati intră în noua eră cu MC20, noua super-mașină sport care combină performanța, sportivitatea și luxul în stilul unic Maserati. MC20 a fost prezentat lumii la Modena pe 9 septembrie în cadrul evenimentului „MMXX: Este momentul să fiți îndrăzneți”. Noul MC20 (MC pentru Maserati Corse și 20 pentru 2020, anul premierei sale mondiale și începutul noii ere a Mărcii) este Maserati-ul pe care toată lumea îl aștepta.

Maserati MC20 (imagine de ansamblu)

O mașină cu o eficiență aerodinamică incredibilă, care ascunde un suflet sportiv, cu noul motor Nettuno, un V6 de 630 cai putere cu cuplu de 730 Nm care oferă o accelerație de 0-100 km / h în sub 2,9 secunde și o viteză maximă peste 325 km pe oră. Un motor care semnalează revenirea Maserati la producerea propriilor sale unități de putere după o pauză de peste 20 de ani. MC20 este o mașină extrem de ușoară sub 1.500 kg (greutate) și, datorită puterii sale de 630 CP, devine cea mai bună din clasa sa pentru raportul greutate/putere, la doar 2,33 kg/CP. Acest record se datorează utilizării materiale de cea mai bună calitate, exploatând toate calitățile fibrei de carbon, fără sacrificii în ceea ce privește confortul.

Maserati MC20 (interior cabină)

Nettuno, primul motor din acest nou capitol al istoriei Tridentului, este un V6 twin turbo al lui MC20, o bijuterie tehnologică deja atribuită unui brevet internațional, care pune tehnologia MTC (Maserati Twin Combustion), sistemul de combustie revoluționar dezvoltat în casă, pe șoselele lumii. În ansamblu, acest proiect revoluționar a avut ca rezultat o mașină care simbolizează excelența italiană. De fapt, MC20 a fost proiectat la Modena și va fi construit la uzina Viale Ciro Menotti, unde modelele Trident au fost construite de mai bine de 80 de ani. Noua linie de producție, creată în spațiile în care modelele GranTurismo și GranCabrio au fost asamblate până în noiembrie 2019, este acum gata de acțiune în fabrica istorică.

Maserati MC20 (uși de tip fluture)

Accentul pus pe performanță a condus la concepția unei mașini cu o personalitate distinctă, cu forme inconfundabile care o fac unică. Ușile fluture sunt nu numai uimitor de frumoase, ci și funcționale, deoarece îmbunătățesc ergonomia mașinii și permit accesul optim la și din cabină. Aerodinamica a fost proiectată prin peste două mii de ore în Tunelul de vânt Dallara și peste o mie de simulări CFD (Computational Fluid Dynamics), care au permis crearea unei opere de artă autentice. Mașina rezultată are o linie elegantă, fără anexele mobil, ci doar un spoiler discret care îmbunătățește forța, fără a afecta frumusețea MC20. MC20 este conceput pentru a permite versiuni coupé și decapotabile și pentru putere electrică completă.

Maserati MC20 (planșă bord)

Odată ajuns în cabină, șoferul este întotdeauna central și nimic nu trebuie să-i distragă atenția de la experiența de condus sportiv. Fiecare componentă are un scop și este complet orientată spre șofer. Două ecrane de 10 inch: unul pentru cabină și celălalt pentru sistemul multimedia Maserati (MIA). Simplitatea este, de asemenea, principala consolă centrală îmbrăcată în fibră de carbon, cu doar câteva caracteristici: încărcătorul wireless pentru smartphone, selectorul modului de condus (GT, Wet, Sport, Corsa și al cincilea, ESC Off, care dezactivează funcțiile de control), două butoane de selecție a vitezei, comenzile geamului electric, comenzile sistemului multimedia și un compartiment de depozitare la îndemână sub cotieră.

Maserati MC20 (imagine spate)

Noul MC20 va fi conectat în orice moment cu programul Maserati Connect. Gama completă de servicii include navigație conectată, Alexa și Wifi Hotspot și poate fi gestionată și prin intermediul smartphone-ului Maserati Connect sau al aplicației smartwatch. Atât din punct de vedere vizual, cât și din punct de vedere conceptual, există referințe puternice la MC12, mașina care a marcat revenirea Maserati în 2004, în lumea curselor. În același mod precum predecesorul său, MC20, având un sufletul dedicat circuitelor, așa cum indică și numele său, anunță intenția de a reveni la lumea curselor. Lansarea producției este programată pentru sfârșitul anului curent, comenzile urmând să fie acceptate începând cu 9 septembrie după premiera mondială.

Detalii aici: MASERATI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.