Share This Article
La puțin timp după debutul oficial, grupul de ospitalitate Mandarin Oriental își întâmpină oaspeții cu noul restaurant Hakkasan. Proprietatea este cel de-al doilea avanpost al celebrului restaurant cantonez în Turcia, după deschiderea de anul trecut din Bodrum.

Când vine vorba de destinații pentru servitul unor mese rafinate, această locație este una destul de greu de învins. În primul rând, Hakkasan dispune de o terasă superbă în aer liber cu splendide priveliști către Bosfor. Spațiul este presărat cu canapele confortabile și plante verzi, interiorul fiind unul plin de farmec. Îmbinând motivele tradiționale chinezești cu trecutul Imperiului Otoman, restaurant strălucește sub paleta discretă de lumini.
Meniuri
Pentru realizarea interiorului acestui spațiu, Mandarin Oriental a apelat la meșteri locali. Covoare frumos lucrate, tapeturi personalizate și motive tipic turcești se suprapun peste simboluri delicate din cultura chineză. Bucătăria oferită de Hakkasan este una extrem de rafinată, cu meniuri care au ca sursă de inspirație lumea întreagă. Nici nu avea cum altfel, dacă ținem cont că noul restaurant este poziționat la întretăierea a două continente.

Regăsim aici Rața Pekin și Caviar Beluga, meniuri completate de suculentul biban (pregătit la la grătar) din Chile. De asemenea, merită să încercați platoul Supreme Seafood. Un sortiment decadent de caviar de sturion auriu, cocktail de creveți Tigru și salată de mango cu Homar. Acesta este completat de pulpă de Crab, salată de Caracatiță în stil chinezesc sau tartar de Somon. Platoul Supreme Seafood este completat de trei sosuri speciale.
Deserturi
În ce privește desertul, la restaurantul Hakkasan nu poti da greș cu platoul Hakka. Este vorba de o selecție de mini-deserturi care includ Găluște de cicocolată cu lapte, arahide sau Pavlova vegană. Sunt deserturi completate de băuturi pe măsură. Vintage-uri din întreaga lume sunt însoțite de cocktail-uri delicioase, precum un Smoky Negroni. Regăsim aici un amestec de whisky japonez Akashi cu prune umeshu, Campari sau Vermut Otto.