Macallan prezintă The Quest Collection

0
38

Macallan este whisky-ul preferat al colecţionarilor, în ultimii patruzeci de ani sortimentele sale clădindu-ți o reputaţie excelentă, oferind consumatorilor doar whisky de cea mai bună calitate. În gamă se regăsesc şi sortimente exclusiviste, extrem de apreciate de experţi şi de cei mai fini cunoscători.

În anul 1824, Alexander Reid a obţinut licenţa pentru distileria Macallan, care pe acea vreme se numea Elchies Distillery. Localizarea era una excelentă, în apropierea râului Spey, spre sfârşitul secolului al XIX-lea această extinzându-se şi este redenumită Macallan-Glenlivet, însă, începand cu anul 1980 rămâne simplu Macallan. De-a lungul timpului, Macallan a folosit butoaie de sherry pentru maturarea sortimentelor de whisky, însă recent a început să utilizeze şi butoaie de bourbon pentru învechirea malţurilor sale.

Astăzi, noua colecție “Quest” de la Macallan este un cvartet de single malt, noul produs urmând să fie lansat în cursul acestei luni în Global Travel Retail. Cele patru sortimente ale aceastei colecții vor înlocui The Macallan 1824 Collection of Select Oak, Whisky Maker’s Edition și Estate Reserve, noul sortiment promițând o “vânătoare” a celui mai bun stejar din lume și, în funcție de etichetă, explorează o gamă variată de arome. Sortimentele Quest, Lumina, Terra sau Enigma, vor fi disponibile pe aeroportul Changi din Singapore începând cu această lună.

Primul sortiment – Quest – este maturat în patru butoaie diferite, aroma rezultată fiind de citrice și vanilie dulce. De asemenea, butoaiele americane (bourbon) sunt combinate cu butoaie europene de sherry și americane de stejar, asigurându-se astfel livrarea unui single malt ușor, cu o nuanță de culoare auriu-pal. Al doilea sortiment – Lumina – utilizează în procesul de maturare butoaie de stejar american și european, gustul rezultat fiind unul îndrăzneț, cu note de vanilie, ghimbir și lemn dulce – Lumina fiind descris drept un whisky cu finiș moale și culoare în nuanțe de auriu.

Terra – un whisky îmbătrânit în butoaie de stejar european și american, proveniența lor fiind două dintre cele mai distinse cooperative familiare; gustul este de caramel, fructe dulci uscate și condiment de lemn dulce, în timp ce finișul este unul mediu și de mirodenii. În cele din urmă, ultimul sortiment al gamei – Enigma – a fost maturat exclusiv în butoaie din lemn de stejar european, aduse special din distileriile prezente în Jerez de la Frontera (Spania). Aromele de scorțișoară, vanilie și fructe uscate sunt o carateristică a acestui whisky, nuanța de culoare fiind descrisă drept “Spanish Sunset”, în timp ce finișul este lung și memorabil. Mai multe informații despre produsele Macallan aici (www.bdg.ro).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here