LVMH anunță o platformă de sustenabilitate!

0
681
LVMH Group (sustenabilitate în domeniul pietrelor prețioase & bijuterii)

LVMH a anunțat lansarea “Gemstones and Jewelry Community Platform”, o inițiativă inspirată de angajamentele întreprinse de grupul francez de lux în domeniul sustenabilității. Create pentru cataliza schimbările positive din industria bijuteriilor de lux, “Coloured Gemstones Working Group” este active în promovarea aprovizionării responsabile cu materii prime de mai mulți ani. Grupul francez este membru fondator al CGWG – reprezintă toate casele mărcii, inclusiv Tiffany & Co. – ceilalți membri fiind Chopard, Kering, Richemont, Swarovski și companiile miniere Gemfields sau Muzo.

LVMH (politici de sustenabilitate)

Prezentată publicului pe 29 aprilie – odată cu forumul OECD 2021 privind lanțurile de aprovizionare – “Gemstones and Jewelry Community Platform” este rodul a cinci ani de colaborare cu CGWG. Noua resursă digitală este gratuită și disponibilă pentru întreaga industrie a pietrelor prețioase și bijuteriilor, de la minerit și până la vânzarea cu amănuntul. Platforma oferă o gamă largă de instrumente și resurse de instruire, inclusiv prezentări, discuții și seminarii web despre sustenabilitatea în industrie. Creată în jurul a zece angajamente cheie – pentru zona de aprovizionare și producție responsabilă – platforma acoperă peste 40 de subiecte relevante în sectorul pietrelor prețioase, în special a drepturilor omului sau protecția mediului.

LVMH (politici de trasabilitate)

Pentru a contribui la creșterea transparenței, “Gemstones and Jewelry Community Platform” oferă instrumente de auto-evaluare pentru a ajuta companiile să-și îmbunătățească practicile de sustenabilitate. De asemenea, există o secțiune concepută pentru a promova colaborarea între companii și furnizorii acestora, clienți sau parteneri. “Frumusețea unei bijuterii nu depinde doar de culoare, tăiere, claritate sau carat, ci se bazează pe povestea pietrei sau condițiile în care a fost prelucrată. LVMH și Casele affiliate sunt de părărere că oferirea de bijuterii montate cu pietre prețioase cu sursă responsabilă este o datorie pe care o împărtășim tuturor părților interesate”, spune Hélène Valade Director Dezvoltare a Mediului în cadrul grupului LVMH).

Mai multe știri premium AICI

Lansarea platformei a avut loc în cadrul celui de-al paisprezecelea ”Forum on Responsible Mineral Supply” – organizat de OECD – și a reunit reprezentanți din govern, afaceri și societate civilă. Printre vorbitori s-a numărat și Eleonora Rizzuto (Director Dezvoltare Durabilă Bulgari Group & LVMH Italia), aceasta subliniind prioritatea pe care o acordă LVMH asigurării că “întregul lanț de aprovizionare folosește metale și pietre prețioase din surse responsabile, cu respect pentru standardele etice și mediu”. Totodată, Eleonora Rizzuto a adăugat că, într-un mediu aflat în schimbare, “Gemstones and Jewellery Community Platform” este un rezultat atât al efortului colectiv, cât și un punct d eplecare pentru stabilirea unor viziuni și acțiuni comune concrete”.

LVMH (politici de durabilitate)

O altă casă prezentă – proaspăt intrata în grupul LVMH – a fost Tiffany & Co., Anisa Kamadoli Cost (Chief Sustainability Officer în cadrul Tiffany & Co.) menționând importanța comunității în promovarea schimbărilor de practici. “La Tiffany & Co. ne-am angajat să facem aprovizionarea într-o manieră responsabilă din punct de vedere social și ecologic”. O importanță a trasabilității abordată în noua strategie de mediu a LVMH, grupul subliniind apariția unei noi viziuni a luxului – cu inspirație regăsită în alianța naturii și creativității. Până în 2030, 100% din lanțul aprovizionării LVMH va integra sisteme de trasabilitate, inclusiv experiențele oferite clienților, oferind un sistem de informații pentru produsele noi până în 2026. Detalii LVMH Group AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.