Louis Vuitton, artă murală pe străzile Parisului

0
451
Steven Burke & Louis Vuitton

Într-o perioadă marcată la nivel internațional de pandemia de coronavirus, Louis Vuitton a decis să pună arta pe primul loc și să o utilizeze ca mijloc de transmitere și răspândire a știrilor cu impact pozitiv. După colaborările de succes ale mărcii cu nume precum Richard Prince și Takashi Murakami, casa franceză de lux a comandat o lucrare murală artistului de origine franceză Steven Burke, mai cunoscut sub numele de “Lucky Left Hand”.

Detaliu artă murală (Louis Vuitton – Paris)

Conform unei postări pe Instagram, artistul declară că: “Am revenit la Paris pentru o săptămână destul de specială. Picturile realizate pe cele paisprezece ferestre situate pe Rue du Pont Neuf și Quai de la Mégisserie sunt dedicate tuturor trecătorilor, scopul lor fiind acela de a le readuce zâmbetul pe buze. Nouă culori, nouă ochi și nou inimi, ideea acestor fresce oferind oamenilor un peisaj colorat, punctate de mâini care le separă fizic, dar legate între ele de unde pozitive”. “Am dorit să ofer o carte poștală uriașă care ne conectează între noi. Mulțumesc mărcii Louis Vuitton pentru oportunitatea de a picta la Paris și, de asemenea, tuturor oamenilor pe care i-am cunoscut în această perioadă deosebit de dificilă, dar totodată magică”, menționează artistul.

Artă murală în paris (Louis Vuitton – detaliu general)

Realizate cu ajutorul unor vopseluri acrilice, picturile murale evidențiează mâinile – o semnătură clară a artistului francez – separate fizic de o distanță de aproximativ un metru și jumătate, dar legate între ele de un mod de a gândi – o trimitere evidentă la starea de spirit a lumii în această perioadă de izolare. Nu este prima dată când conglomeratul francez de lux și-a manifestat sprijinul în această perioadă dificilă prin care trecem. Luna trecută, Louis Vuitton a anunțat realizarea unor articole de îmbrăcăminte – de uz medical – pentru spitalele locale de pe între teritoriul Franței, alăturându-se astfel grupului LVMH care și-a folosit întreaga capacitate de producție (din domeniul parfumeriei) pentru a realiza produse necesare pentru dezinfectarea mâinilor.

Louis Vuitton (LVMH)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.