Louis Vuitton, colecție-capsulă ecologică!

0
174
Colecție-capsulă din pâslă și materiale reciclate (foto: Louis Vuitton)

Louis Vuitton se aliniază direcției ecologice din acest moment, reușind să creeze o colecție-capsulă de genți din pâslă. Un material care nu este asociat cu segmentul premium, dar iată că își găsește locul în această categorie de produse!

Colecție din pâslă și materiale reciclate (foto: Louis Vuitton)

Conștientă de problemele de mediu pe care le generează moda și accesoriile, eticheta încearcă să echilibreze balanța. Iar cel care face acest pas este nimeni altul decât Virgil Abloh, directorul artistic Louis Vuitton. Colecția inovatoare, lansată la jumătatea lunii iulie, reinventează un material uitat în timp – pâsla. Aceasta urmează să fie prezentă în liniile Keepall, Keepall XS, Soft Trunck, alături de un palton din gama ready-to-wear.

Linie sofisticată

Un amestec de ingeniozitate și materiale fine se regăsesc în cele patru piese ale colecției-capsulă. Acestea sunt realizate cu ajutorul unei combinații de bumbac organic și jacquard din lână reciclată. Legendara monogramă nu lipsește, reprodusă cu un fir textil denumit lurex, creând un efect de degrade pe suprafața genții. De asemenea, profilul individual al firului de jacquard asigură fiecărei piese o latură de natură unică.

Palton din pâslă și materiale reciclate (foto: Louis Vuitton)

Căptușeala genții este realizată din stocurile de materiale ale mărcii, în timp ce lanțurile sunt produse din plastic reciclat. Acestea dispun de un efect multicolor care reflectă aspectele cromatice ale jacquard-ului. Totodată, curelele și mânerele genților sunt din piele certificată, provenită numai din tăbăcării cu aviz pozitiv de mediu. O colecție care face parte din angajamentul Louis Vuitton de protejare a mediului natural.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.