Louis Vuitton, piesă excepțională Carpe Diem!

0
694
Louis Vuitton - Tambour Carpe Diem

Louis Vuitton ne propune o piesă interesantă, ce aduce mai puțin a ceas și mai mult cu o străveche și prețioasă relicvă. Denumit Tambour Carpe Diem, ceasul este o piesă complicate care poate fi purtată la încheietura mâinii și care are un mod unic de a-ți spune timpul. Dezvoltat și produs în întregime în cadrul  La Fabrique du Temps (o companie deținută de Louis Vuitton, cu sediul în Geneva), ceasul poate primii denumirea de “complicația anului” din partea conglomeratului de lux francez.

Louis Vuitton – Tambour Carpe Diem (detaliu carcasă)

Tambour Carpe Diem nu arată chiar cum v-ați aștepta de la un ceas traditional, suprafața cadranului fiind dominate de Calavera (denumire pentru craniile umane decorative), adesea aceasta fiind asociată cu sărbătorea maxicană “Ziua Morților”. Creat pentru a captiva, Tambour Carpe Diem este dotat cu patru automata (mecanisme complexe) care dau viață ceasului atunci când citești ora. Cu o simplă apăsare a șarpelui – în dreptul orei 2 – fața ceasului revine la viață, în timp ce craniul din aur roz începe să rânjească amenințător – dzvăluind cuvintele Carpe Diem – sigla mărcii suferind diferite transformări în orbita ochiului stâng.

Mai multe știri premium AICI

Craniul este însoțit de șarpele din aur – pictat manual și emailat de renumita Anita Porchet – care își mișcă capul pentru a dezvălui ora, în timp ce coada ne arată minutele. Experiența orologeră este completată de o clepsidră în dreptul orei 10, aceasta numărând vizual minutele în timp ce ziua progresează. Se poate spune că partea din spate a ceasului este la fel de spectaculoasă ca și cadranul, această prezentând o placă din metal negru – sub formă de craniu – cu un finiș damaskeening (denumit și textura  Côtes de Genève). Carcasa adăpostește un mecanism LV 525 bazat pe mișcarea realizată de La Fabrique de Temp acum câțiva ani.

Louis Vuitton – Tambour Carpe Diem (detaliu spate)

Mecanismul se mândrește cu o rezervă d eputere de o sută ore, caracsa din aur roz de 18k fiind acoperită cu afișaje din cristal de safir și finalizată cu o curea din piele și cataramă din aur roz. Ceasul este o piesă de artă – poate de aici și prețul de aproximativ 475.000 dolari – el fiind proiectat mai mult pentru o experiență vizuală, decât… poate…. pentru cea a timpului. Indiferent, Tambour Carpe Diem este o capodoperă absolută a orologeriei moderne, ceasul fiind cu siguranță ales de cei mai împătimiți colecționari pentru forma sa spectaculoasă. Sper să constituie pentru dumneavoastră o experiență vizuală deosebită. Detalii Louis Vuitton AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații – AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.