Louis Vuitton, pași către moda sustenabilă!

0
257
Louis Vuitton Charlie

Louis Vuitton intră în jocul modei sustenabile cu perechea de pantofi sport Charlie, realizată din 90% materiale reciclate. Marca de lux adoptă moda sustenabilă pentru prima dată, după ani de lobby din partea diferitelor organizații de mediu.

Pantofi sport Charlie (foto Louis Vuitton)

Recent, marca franceză de lux a anunțat lansarea pantofilor sport Charlie, aceștia fiind produși din materiale sustenabile. Astfel, în componența pantofilor se regăsește extract de porumb și compuși în proporție de 90% din materiale reciclate. Unul dintre materiale se numește Biolpolioli – un plastic extras din porumb – care debutează pe piața odată cu pantofii Louis Vuitton. Alături, regăsim și Econyl – o țesătură din nylon reciclabil.

Cercetare

Noua colecție este unisex și este livrată clienților într-un ambalaj din carton reciclat. Această colecție este rezultatul unei analize a ciclului de viață al produselor mărcii, în încercarea de a determina îmbunătățirea durabilității. Rezultatul acestei cercetări se regăsește în noua colecție, pantofii fiind disponibili la cumpărare pe platforma online a mărcii. În ce privește design-ul, acesta poartă semnătura Initials supradimensionată.

Pantofi unisex Charlie (foto Louis Vuitton)

Menționând pasul făcut, reprezentanții mărcii au declarat: “În 2020, 33% din produsele noastre au fost supuse unei evaluări. Începând cu anul 2019, volumul materialelor reciclate au crescut în cadrul colecțiilor noastre. Amintim de linia LV Felt, o colecție compusă din lână reciclată, polyester și plastic. Însă, Charlie este prima colecție de pantofi sport unisex compusă exclusiv din 90% materiale reciclate și biosurse, precum porumbul”.

Dezvoltare

Perechea de pantofi sport Charlie este prima dintr-o serie de produse care urmează să fie dezvoltate de Louis Vuitton. Cu toate acestea, prețul anunțat de marcă este unul ridicat – 790 euro – perechea high-end fiind comercializată cu 820 euro. Prin această pereche de pantofi, marca franceză transmite un semnal clar al orientării către moda sustenabilă și design-ul ecologic. O abordare ambițioasă, un angajament clar pentru viitor.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.