Louis Erard, excelență și design atemporal

0
617
Louis Erard (Ecellence Tryptych)

Louis Erard nu reinventează ceasul clasic, dar îi oferă acestuia un nou sens, un aspect care se reflectă perfect în “Excellence Triptych”, noua coloană vertebrală a liniei tradiționale. De altfe, manufactura elvețiană ar fi putut urma calea multora dintre concurenții săi: deschiderea arhivelor și reinventarea unui model iconic. Însă, sub conducerea lui Manuel Emch, Louis Erard a preferat calea creației, înconjurându-se de cei mai buni parteneri: designer-ul Nicolas Barth Nussbaumer și producătorul de mecanisme Sellita, ca să nu mai vorbim și de restul furnizorilor.

Louis Erard (Ansamblu General)

Cum sufletul producătorului elvețian se regăsește la poalele Munților Jura, în micuțul sat Le Noirmont, o localitate înconjurată de pășuni verzi și păduri de brazi. De altfel, acești pomi distinctive au fost și sursa de inspirație pentru indecși, ei fiind prezenți ca decorațiuni funcționale pe coroană, o referință la Art Sapin (o variantă a stilului Art Nouveau din regiunea Jura). Fiecare dintre cele trei modele care formează acest triptic dispune de propriile sale caracteristici tehnice și estetice definitorii. Chiar dacă sunt realziate în același spirit, cu aspect commune între ele, precum un portret de familie care se întinde pe mai multe generații. Carcasele prezintă vechea rotunjime a ceasurilor de buzunar, beneficiind de cristalul de safir – proiectat dincolo de carcasă – ceea ce oferă piesei în ansamblul ei un stil extrem de modern.

Louis Erard (Detaliu Cadran)

Cadranele argintii amintesc de simplitatea elegantă a anilor 1950, dar revitalizată cu finisaje contrastante: satinat, polișat, răsucit și tăiat precum un diamant. Fiecare detaliu a fost elaborat foarte fin, rezultatul fiind unul extrem de original, revoluționar și contemporan. Ceasurile sunt completate de o curea din nubuck – natural și plăcută la atingere – în nuanțe de ciocolată. pentru cei interesați, Excellence Petite Seconde este modelul entry-level, identificabil prin contorul de la ora 6:00; Excellence Régulateur este disponibil cu două contoare verticale distincte – ore în partea superioară și secunde în partea inferioară – și un indecs central mare pentru minute; în fine, Excellence Chronographe Monopoussoir completează trio-ul cu contorul de 30 minute situat în dreptul orei 12:00. Detalii aici: LOUIS ERARD

Mai multe informații aici: WHEELS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.