Share This Article
Louis Erard continuă să colaboreze cu maeștri orologeri renumiți pentru a realiza piese de colecție. Un astfel de exemplu este oferit de cea mai nouă colecție, realziată cu ajutorul lui Vianney Halter, rezultatul fiind un spectaculos ceas automatic regulator, ediția fiind limitată la doar 178 de unități. O nouă creație care face parte dintr-o serie de colaborări cu diferiți ceasornicari, începută cu Alain Silberstein și continuată astăz cu Vianney Halter.
Acest ceas de excepție reprezintă chintesența născută din întâlnirea a două lumi diferite. Prima – cea a artistului Vianney Halter, cel care avea să-și descopere rădăcinile propriului stil, atât clasic, cât și ultra-contemporan, păstrând totuși esențialul. A doua – cea a mărcii Louis Erard, care și-a oferit serviciile și l-a provocat pe artist să proiecteze un model pentru marele public. Rezultatul este o reinterpretare autentică a filzofiei orologere a lui Vianney Halter și nu doar o reducere sau simplificare a stilului său extrem de sofisticat. Pentru maestrul orologer, ieșirea din zona sa obișnuită de creație a însemnat o provocare majoră: “…am vrut să văd dacă sunt capabil să ajung la toți cei care îmi iuebsc ceasurile, dar nu sunt în măsură să le cumpere. Louis Erard mi-a permis să fac asta în timp ce rămând fidel propriului meu stil…”.
El a avut în vedere o creație care să revină la elementele de bază – atât în raport cu propriul stil, cât și cu trecutul mărcii orologere. Punctul său de plecare a fost regăsit în mecanică și regulator, una din complicațiile esențiale din istoria Louis Erard și invariabil o reîntoarcere la ceasurile de precizie din secolul al XIX-lea, atunci când ceasurile observatoarelor nu trebuiau doar să arate frumos, ci să-și îndeplinească și funcția lor fundamental: să marcheze orele. În stilul său – numit de maestrul orologer “trecutul viitor” – a început prin “sculptarea” cadranului, oferind astfel adâncime fiecăruia dintre cele trei contoare. Ulterior, a tăiat indecșii din oțel albastru, o premieră pentru Louis Erard. Minutele sunt indicate de un indecs în forma unui instrument de scris, oferind subtilitate indicației finale, dar cu o excelentă prezență pe centrul cadranului.
De asemenea, orele sunt indicate cu ajutorul unor indecs în forma unui instrument de scris, chiar dacă mai scurtă, o formă necesară pentru a atrage atenția față de ceilalți indecși. Dacă rezultatul final este unul foarte clasic, este bine să știți totuși că este un ceas contemnporan, o piesă care nu putea exista în trecut. El posedă inimitabila semnătură a lui Vianney Halter, el adăugând o coroană crenelată – precum la modelul Antiqua – ca semn distinctive al personalității sale. Louis Erard demonstrează încă odată că este posibil să transcriem regulile și măiestria orologeră într-un ceas accesibil tuturor. Realizat în doar 178 de piese – un număr simbolic, care înseamnă că suntem mai puternici împreună – această ediție va fi urmată cu siguranță de alte creații spectaculoase, numeroși alți meștrii urmând să fie invitați. Detalii aici: LOUIS ERARD
Mai multe detalii aici: STYLE