Share This Article
Fostă capitală de imperiu, Lisabona ofera oaspeților săi o abundență uimitoare de arome și varietate de fructe de mare. Orașul este unul dintre cele mai interesante locuri culinare, bucătăria tradițională împletindu-se cu ingrediente sosite din fostele sale colonii.
Numărându-se printre cele mai complexe bucătării europene, meniurile Portugaliei ocupă o poziție aparte. Datorită întinderii globale a imperiului său, orașul a dezvoltat un standard de ingrediente specifice locului. Iar aici putem enumera consumul standard al unor ingrediente precum chimenul sau coriandrul proaspăt. Faptul că portughezii gătesc cu astfel de arome se datorează trecutului lor de navigatori, răspândind mirodenii la nivel global.
Belcanto
José Avillez este una dintre persoanele care cunoaște foarte bine bucătăria portugheză și istoria ei. Născut în Lisabona, Avillez este bine înrădăcinat în domeniul culinar al capitalei. Aflat în fruntea a numeroase restaurante, el a dezvoltat propriul concept de bucătărie în restaurantul Belcanto. Localul este situat în Chiado, un cartier plin de viață de noapte. Restaurantul este locul ideal pentru a vă face o idee despre ce înseamnă bucătăria locală.
Canalha
Considerat unul din bucătarii de top, João Rodrigues a inaugurat restaurantul Canalha în urmă cu doar cateva luni. Poziționat în Lower Town, restaurantul propune oaspeților săi meniuri specific bucătăriei de acasă. Cu toate acestea, Rodrigues reinterpretează subtil creațiile, precum caracatița la grătar cu unt de oaie. De asemenea, vă așteaptă cu o tortilla cu creveți și ceapă prăjită. Considerat peștele national, codul nu lipsește din meniurile sale.
Cervejaria Ramiro
A treia propunere este o locație concentrată pe legătura portughezilor cu marea. Restaurantul este unul dintre cele mai bune pentru a înțelege legatura strânsă a țării cu marea. Regăsiți aici o selecție impresionantă de midii sau crustacea, care fac din Cervejaria Ramiro o atracție în Lisabona. Este locul unde găsiți o varietate numeroasă de fructe de mare. Acestea sunt gătite în stil tradițional sau însoțite de arome din fostele teritorii portugheze.