Lincoln Corsair, evoluție expresivă

0
3

Lincoln încearcă să recâștige piața autoturismelor de lux, strategia constructorului american fiind de a lansa câte un nou produs în fiecare an. Cel mai nou model din gamă este reprezentat de micuțul SUV Corsair, automobilul adăugându-se altor modele reproiectate – Navigator, Nautilus – sau viitorului Aviator. Lincoln Corsair reprezintă o expresie a clasei compacte, definită de constructor prin metafora „zbor liniștit”, filozofia brand-ului mergând pe ideea de a oferi o experiență liniștită și efort redus la conducere, ceea ce aduce aminte de o „alunecare” cât mai ușoară.

Lincoln Corsair

În cadrul unei declarații oferite de dl. David Woodhouse (Design Director în cadrul Lincoln), acesta menționa că: „Am dorit să creăm un model Lincoln mai tânăr și mult mai dinamic”. „Este cea mai dramatică expresie a filozofiei «zbor liniștit»”, adaugă dl. Woodhouse. De altfel, designerul mărcii a menționat că este mândru de proporțiile noului Corsair și accentuează că este unul dintre cele mai mici și spațioase SUV-uri de pe piață. În timp ce crossover-ul are aceeași grilă frontală și semnalizarea spate identică cu frații mai mari, micuțul autoturism se remarcă și prin linia rapidă a plafonului. Î

n același timp, interiorul este unul foarte spațios, cu o consolă centrală unică, care pare să plutească sub gurile de aerisire centrale și lemnul mat (în nuanță deschisă) ce se întinde de-a lungul panoului de bord și până la ușa pasagerului. „Orizontalitatea este elementul cheie al noului limbaj de design interior”, adaugă dl. Woodhouse. „Dorim să atragem atenția cât mai mult posibil, oferind în același timp un sentiment de liniște și echilibru”. În ciuda aspectului său, Corsair oferă suficient spațiu și confort pentru pasagerii de pe bancheta spate, materialele alese pentru interior fiind de cea mai bună calitate. „Ne-am gândit la întregul spațiu interior, nu doar la cel din partea frontală”, menționează David Woodhouse.

Lincoln Corsair

 

De asemenea, portbagajul poate primi până la patru valize de mari dimensiuni, spațiul putând fi mărit prin rabatarea banchetei spate. În ce privește motorizarea, Corsair va fi alimentat de două turbocompresoare cu patru cilindri: un motor de 2.0 litri (ce oferă 250 cai Putere) și unul de 2.3 litri (ce produce 280 Cai Putere). Ambele motoare au o transmisie automată cu opt trepte și diferite moduri de conducere – amintind aici Excite (pentru o senzație mai sportivă) și Slippery (pentru vreme rea). Sistemul inteligent al tracțiunii integrale variază de la cuplu spre fiecare roată – fiecare axă – oferind astfel o tracțiune optimă.

Acustica a fost îmbunătățită, geamurile absorbind zgomotul și ajutând la menținerea liniștii în interiorul autovehiculului. Totodată, numeroase caracteristici de siguranță sunt disponibile în modul standard, printre ele regăsind asistență pentru menținerea benzii de circulație și detectarea altor automobile în trafic. Sistemul opțional a fost și el îmbunătățit, amintind aici Co-Pilot 360 Plus (include sistemul de croazieră adaptiv cu asistență în trafic) și un sistem de parcare complet automatizat, acesta accelerând și frânând în modul parcare prin acționarea unui singur buton (fără asistența șoferului). Pentru mai multe detalii despre acest model, vă rugăm accesați aici (www.lincoln.com).

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here