LI-NING, MOȘTENIREA VIITORULUI

Pentru debutul de la Paris Fashion Week, sport-iconul brand chinez Li Ning reflectă asupra realizărilor istorice ale fondatorului, legendarul gimnast (medaliat olimpic) Li Ning. Povestea personală – un punct central al patrimoniului mărcii – este prezentă în liniile de îmbrăcămite și încălțăminte, elementele de design găsindu-și inspirație în limbajul estetic din perioada de glorie a domnului Li.

Cu toate acestea, rezultatul este progresiv și contemporan prin proporțiile supradimensionate, țesăturile avansate, siluetele și nuanțele de culoare fiind inspirate de stilul străzii. Prezent pentru prima dată în lumea modei la New York (în cadrul New York Fashion Week) anul trecut, Li Ning a dezvăluit la Paris viziunea lui asupra moștenirii viitorului. Pentru sezonul spring/summer 2019, centrul colecției se învârte în jurul momentului când domnul Li Ning a câștigat șase medalii de aur în cadrul “Sixth World Cup Gymnastic Competition” din 1982, numărul medaliilor câștigate tranformându-l într-un erou național, el primind porecla de “Prințul Gimnasticii”. Doi ani mai târziu, în 1984, el a devenit cel mai onorat sportiv la Jocurile Olimpice de Vară, câștigând trei medalii de aur, două de argint și una de bronz. Această poveste originală reprezintă fundamentul colecției, care oferă o varietate de sportivitate, precum vârfurile asimetrice, adesea inscripționate cu sloganuri precum “Leaning on Li-Ning” și “The Legend Begins”, în limba chineză sau engleză. Colecția combină povestea domnului Li cu un sentiment profund de mândrie chinezească și în constrast cu îmbrăcămintea deconstruită, într-o surprinzătoare paletă de nuanțe olive, orhidee, verde-nuclear și culorile naționale de roșu și galben strălucitor. În total, patruzeci de ținute – purtate de douăzeci și cinci de bărbați și cinsprezece femei – au fost prezente pe podium, Li Ning stabilind viitorul ținutelor sport. Linia de design spune povestea sezonului prin siluetele colorate ale gimnasticii și modelele energetice abstracte care sugerează mișcarea și progresia. Imprimeurile colorate acoperă cămășile din mătase pentru bărbați și vestimentațiile destinate femeilor. Pentru încălțăminte, Li Ning urmează o cale curajoasă, stabilind noi standarde de formă, culoare, proporție și mod de fabricare.

Dimensiuni supradimensionate servesc drept fundament pentru cei îndrăzneți, într-o gamă futuristică de stiluri. Lansat în 1991, ca o primă piesă a mărcii Li Ning, iconicul 001 Retro deține o importanță profundă, în acest sezon fiind reinterpretat cu o talpă exterioară din cauciuc și fețele realizate în culori gradient. Cu o compoziție multi-textuală și un set de șosete încorporate, “Aurora 2018” actualizează un design lansat la Jocurile Olimpice de Vară din 2004 (desfășurată la Atena). Extins în culori noi, “Butterfly 2018” este disponibil în versiuni low-top și high-top, materialele alese pentru construcție fiind dintre cele mai diverse, precum pielea de căprioară, motive tip plasă și elemente transparente pentru partea superioară (inspirate de colaje). În cele din urmă, elementele de design tridimensionale și culorile gradient multi-ton definesc “Furious Rider”, cel mai nou pantof prezent în colecția imaginată de Li Ning. Înființată în 1990, marca Li Ning este condusă de potențialul nelimitat pe care îl oferă corpul uman. “Brandul nostru poartă genele unui atlet”, afirmă domnul Ning. Misiunea fondatoare, așa cum a fost ea descrisă de domnul Li, a fost aceea de a oferi sportivilor chinezi un brand național, cu dorința de a-i purta pe aceștia către câștigarea a cât mai multor titluri olimpice. Sezonul spring/summer 2019 reprezintă o ocazie importantă pentru brand și pentru domnul Li însuși. După cum explică dânsul, “Cu această colecție, am reușit să pătrund adânc în patrimoniul mărcii și lumea din care și-a făcut apariția Li Ning în anii 1990. Am căutat să aducem un tribut acestui moment important – fondarea mărcii – dar să-l realizăm cu tehnologiile, estetica și creativitatea specifică anului 2018”. “Un punct de vedere modern al istoriei noastre”, încheie domnul Li Ning. Vă invit să urmăriți colecția pregătită pentru sezonul de vară 2019, pentru mai multe detalii vă invit să accesați aici (www.LiNing.com).

Credit foto – Getty Images/Getty Images for Li-Ning.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here