Lexus ES 300h F Sport, confort specific japonez

0
429
Lexus România (Lexus ES. 300h F Sport)

Lexus. O marcă necunoscută, cel puțin mie personal, chiar dacă istoria acestui automobil o știam în mare. De altfel, este prima japoneză în care mă urc, experiența la bordul ei schimbându-mi percepția asupra constructorului din Țara Soarelui Răsare. O marcă apărută apărută din ambiția de a crea “cea mai bună mașină din lume”, dacă ar fi să-l cităm pe fondatorul Toyota, domnul Eiji Toyoda. Iar povestea Lexus începe în 1983, atunci când proiectul – în care au fost implicați aproximativ 4000 de oameni – demara cu o viziune nouă, ideea de modernitate fiind completată de elemente de lux și confort.

Lexus ES (300h F Sport)

Inițial, Lexus a fost proiectat pentru piața nord-americană, una dintre cele mai “grele” din lume, schimbările petrecute la nivel internațional propulsând marca la nivel global. Peste ani, alături de modelul LS, apărea și micuțul, dar versatilul ES. O mașină mai accesibilă, care promitea să respecte filozofia imprimată de fondator. Peste ani, după numeroase experiențe, am avut ocazia să testez noul model Lexus ES – cu echiparea F Sport – pentru mine fiind o uriașă surpriză. În sensul pozitiv al cuvântului. Așadar, explorarea universului acestei mărci a început în clipa în care am purtat o primă discuție cu brand managerul mărcii (Irinel Marghioala-Andrei), moment în care mi-am exprimat interesul de a testa un model Lexus.

Lexus ES (detaliu volan)

Receptiv la cererea mea, Irinel mi-a propus un test cu Lexus ES 300h F Sport. Și pot spune că am avut o revelație. Am descoperit un univers complet nou, o filozofie a detaliilor specific japoneze, funcționalitate, și, poate elementul care m-a impresionat cel mai mult, confortul pe care mi l-a oferit acest autoturism. Un hybrid sportiv, ES 300h F Sport și-a câștigat reputația de a fi una dintre cele mai confortabile automobile din gama Lexus, automobilul transmițând o senzație (pozitivă) destul de greu explicabilă. Primul detaliu pe care îl observi la această mașină este partea frontală, design-ul exterior fiind o îmbinare între provocările contemporane și respectul pentru tradiția specific japoneză.

Lexus ES (detaliu consolă centrală)

Linia frontală ne dezvăluie un automobil gândit să fie diferit, dar să ofere în același timp și o soluție practică. Silueta mașinii este una curată, diferitele elemente – precum aripioara de rechin sau eleronul integrat – conferind sedanului senzația de sportivitate. Totodată, lungimea mașinii – de aproximativ 4,97 metri – ne oferă indicii despre spațiul din habitaclu, unul foarte generos. Linia elegantă se remarcă inclusiv în partea din spate, ceea ce denotă interesul constructorului de a nu face rabat de la estetica generală a mașinii. În ce privește interiorul – complet negru, cu accente ornamentale fumurii – ne arată încă odată interesul constructorului pentru calitate. Cabina este foarte prietenoasă, ceea ce te duce cu gândul la plăcerea unei călătorii de lungă durată.

Lexus ES (300h F Sport)

Dispunerea tuturor elementelor care compun interiorul sunt bine proporționate, scaunul sport oferind șoferului un confort neașteptat (mi-a plăcut extrem de mult consola centrală – chiar dacă sistemul de control și comandă cu touch pad nu a fost pe gustul meu). Detalile fine se observă în cusătura volanului, un aspect foarte important atunci când vine vorba de interiorul unei mașini premium. Butoanele sunt bine proportionate și excellent poziționate: se află în raza ta vizuală, fără să deranjeze din punct de vedere estetic. Planșa de bord mi-a plăcut în mod special, linia simplă și clară (cu o notă de sportivitate) având inclus un ecran de 8 inch care oferă informații esențiale (echipare standard), accesibile oricând sau atunci când doriți dumneavoastră.

Acest text este un fragment din test-drive-ul “Lexus ES, Despre confortul specific japonez” ce apărut în ediția print No. 41 al The Gentleman’s Journal, disponibil în punctele de distribuție ale publicației (Hoteluri, tarom, CN Aeroport Henri Coandă, Stejarii Country Club, Theodora Golf Club, Starbucks).

Detalii aici: LEXUS ROMÂNIA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here