Lexus LS, arhitectură “Time in Design”

0
645
Lexus LS 500h

Lexus LS este unul dintre modelele emblematice ale constructorului japonez, cu o istorie marcată de linii de design îndrăznețe, tehnologie modernă și o estetică demnă de trecutul cultural al Japoniei. Calități care sunt regăsite și în noul LS 500h, caroseria și interiorul cabinei beneficiind de un design îmbunătățit, o fuziune între artă, măiestrie takumi și funcționalitatea specifică mărcii. La baza acestor îmbunătățiri regăsim conceptul “Time in Design” – sursa de inspirație fiind extrasă din frumusețea clasică japoneză – care se schimbă din moment în moment, pe măsură ce timpul trece și mediul se schimbă.

Lexus LS 500h (Luna Silver)

Pentru a înelege acest concept al frumuseții, tebuie să-l menționăm pe Toshio Asahi (Inginerul Șef al proiectului LS): “Am vrut să surprindem o scenă efemeră pentru a explica atmosfera de design, ridicând nivelul acestui simț estetic japonez unic la o valoare artistică. Având în vedere acest aspect, echipa de design a ales ca modalitate de exprimare a design-ului interior și exterior lumina lunii care strălucește pe suprafața valurilor mării”. O inovație care își are rădăcinile în anul 2003, atunci când Lexus a început să cerceteze noi culori exterioare, concentrându-se pe tehnologiile inovatoare de vopsire pentru a obține un aspect din ce în c emai strălucitor.

Lexus LS 500h (Nishijin & Haku)

Astăzi, noul model LS beneficiează de rezultatele cercetărilor, Luna Silver fiind un finisaj care pune în evidență formele caroseriei – cu ajutorul unei străluciri contrastante și a umbrei profunde – adăugând impact și intrigă liniei de design. Luna Silver își schimbă calitatea tonală în funcție de unghiul din care este privită mașina sau de momentul zilei, cu un aspect diferit sub soarele amiezii sau al amurgului. De asemenea, efectul este sporit atunci când LS se află în mișcare, peisajul din apropiere fiind reflectat pe suprafețele în formă de oglindă ale vehiculului. Cheia acestui efect o reprezintă progresul tehnologic din domeniul vopselurilor.

Lexus LS 500h (Detaliu Cabină)

În mod normal, vopseaua exterioară are o grosime cuprinsă între 13 și 14 microni, noul ton de culoare fiind redus de Lexus la aproximativ patru microni. Cu Lunar Silver tehnica a fost dusă la un nivel și mai înalt, astfel încât vopseaua poate fi comprimată la doar unu sau doi microni. Astfel, fulgii din aluminiu – care plutesc în mod normal la întâmplare în vopsea – sunt acum aliniați într-o formă densă și uniform, accentuându-le strălucirea și reflectivitatea. Desigur, această peliculă ultra-fină nu poate fi eficientă de una singură. Este nevoie de abilitate pentru a o aplica, fiind sensibilă la calitatea stratului de bază și a grundului pe care se așează.

Lexus LS (Luna. Silver)

Parctic, constructorul Lexus a fost nevoit să-și rafineze în mod semnificativ calitatea și netezimea produsului. Un aspect care a necesitat o colaborare strânsă între inginerii specializați în vopsire și echipa de producție, aceștia realizând îmbunătățiri repetate și detaliate până la obținerea finisajului dorit. Implementarea conceptului “Time in Design” a produs (și) o nouă combinație de finisaje interioare, disponibilă împreună cu nuanța de culoare Lunar Silver. Ornamentele Nishijin și Haku pentru uși sunt izbitor de asemănătoare cu sticla tăiată Kiriko, în timp ce garniturile plisate sunt o reinterpretare a artei clasice japoneze. Detalii AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații – AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.