Levi’s lansează un program de buy-back

0
779
Levi's Jeans

În ziua când eticheta de lux Gucci a menționat intrarea într-un parteneriat de revânzare cu The RealReal, producătorul de ținute vestimentare din denim Levi’s a anunțat propria sa inițiativă de modă durabilă, odată lansarea Levi’s SecondHand, un program in-house de răscumpărare a produselor din denim. Programul are în vedere piesele nevândute, dar încă purtabile, acestea urmând să fie recondiționate și revândute.

Levi’s (lifestyle 01)

Practic, se are în vedere prelungirea vieții acestor ținute din denim, o decizie care vine în urma unui studiu realizat de Levi’s și compania de e-consignment ThredUp care relevă faptul că 64% din cele treizeci și două de miliarde de articole de îmbrăcăminte produse într-un an ajung într-un deposit de deșeuri. Prin intermediul acestui program. Clienții pot vinde piesele uzate Levi’s mărcii – în cadrul magazinelor participante – în schimbul unor carduri cadou, valoarea alor fiind situată între 15 – 25 dolari, pentru achizții viitoare. Bine de știut, articole cu un grad de uzură mai mare vor fi predate în schimbul unui credit de cinci dolari și reciclate în parteneriat cu Renewcell, o companie angrenată în domeniul reciclării ținutelor vestimentare.

Levi’s (lifestyle 02)

Totodată, acele piese care sunt de bună calitate vor fi recondiționate și scoase la vânzare pe piața second-hand a mărcii, prețurile urmând să fie cuprinse între treizeci și o sută dolari – un preț competitiv în comparație cu multe alte piese reciclate și comercializate cu ajutorul platformelor de comerț electronic Ebay, Etsy, Poshmark sau Depop. “Recondiționarea îmbrăcăminții necesită un aport suplimentar de energie, fiind eliminate procesele care includ apa și coloranții în producția de jeans”, a declarat Jennifer Sey (Chief Marketing Officer în cadrul Levi’s). “Cumpărarea unei perechi de Levi’s SecondHand economisește aproximativ 80% din emisiile de CO2 și 700 grame de deșeuri în comparație cu achizția unei perechi similar noi”. Noul program se adaugă altor proiecte similare ale mărcii, precum este Waterless. (Sursă foto: Producător).

Detalii aici: LEVI’S

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.