PATISERIE RIDICATĂ LA RANG DE ARTĂ

Zilele trecute eram în căutarea unei anumite informații, sub ochii mei apărând mai multe imagini cu spectaculoase toruri și prăjituri. Impresionant de modul cum arătau, am fost curios să aflu cine este în spatele acestor minunate preparate. Ei bine, misterul avea să mi se dezvăluie destul de rapid, o simplă tastare făcând lumină – este vorba de decoratorul de torture Leslie Vigil, un artist originar din California, Statele Unite.

Tapestry Collection

Ținând cont de toate detaliile posibile, Leslie Vigil și-a folosit talentul artistic pentru a realiza unele dintre cele mai spectaculoase preaparate, rezultatul fiind pur și simplu prăjituri divine. Produsele sale sunt concepute pentru clienți cu gusturi raffinate și produse în funcție de papilele gustative și poftele celor care îi trec pragul micuțului magazine din Ontario, California. În ce privește tehnica de producție a acestor specialități, toate produsele realizate de Leslie Vigil sunt acoperite la început cu un pergament (pe toată suprafața tortului), el fiind decorat cu o serie de versiuni miniaturale ale faunei și florei – amintind aici de animalele ce trăiesc în padure, catuși și diferitele specii de flori sălbatice. De altfel, prăjiturile pe care vi le prezentăm face parte dintr-o categoria de produse denumită “Tapestry”, acestea fiind produse printr-o combinație de formațiuni de cristal cu culori contrastante, ele fiind de altfel și modelele preferate ale dnei. Vigil. Capodopere dificil de realizat, creația lor necesitțnd effort și atenție suplimentară. Produsele incluse în categoria “Tapestry” utilizează culorile vibrante pentru decorațiunile de tort, design-ul având inclusă o glazură folosită pentru a crea motive florale “brodate” (enumerând aici câteva dintre acestea – Running Stitch, Backstitch, Split Stitch, Knot French sau Lazy Daisy), inspirația fiind regăsită în arta broderiei.

Leslie Vigil creează cu răbdare modele florale deosebit de complicate, untul fiind materialul perfect pentru această operațiune, decorațiunile realizate pe suprafața acestor prăjituri amintind de modelele colorate, artistice și florale ale rochiilor mexicane sau rusești, precum și de spectaculoasele nuanțe de culoare ale florilor de primăvară. La fel ca majoritatea fetelor tinere, Leslie Vigil a început să producă (alături de mama ei) prăjituri și torturi ca hobby, ea fiind implicată mai mult în decorarea acestor produse. Foarte repede, și-a dat seama că poate intra pe o nișă neacoperită, decorațiunile realizate putând să crească atractivitatea produselor sale. Un aspect motivational, ea începând să studieze diferite cărți de bucătarie și patiserie, alăturând propriile ei idei în ce privețte arta fabricării, coacerii și tehnica de înghețare a anumitor ingredient (precum untul folosit la crearea florilor). Astfel, ea a început să decoreze diferite prăjituri și torture, măiestria fiind desăvârșită prin cursurile efectuate la celebra “Le Cordon Bleu” – școala de bucătărie și patiserie din Paris. În timpul studiului, ea a observat abilitățile diferișilor instructori bucătari și patiseri, reușind să creeze uimitoare produse de patiserie, sculpturi și piese din ciocolată, unt, fondant și zahăr. În prezent, Leslie Vigil oferă unele dintre cele mai spectaculoase torturi și prăjituri, creațiile din mucțul magazine din Ontario fiind prezente la cele mai importante evenimete ale clienților săi. Mai multe informații despre Leslie Vigil sunt disponibile AICI.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here