L’EPEE 1839, REQUIEM BY KOSTAS METAXAS

În ziua de astăzi craniile nu mai sperie pe nimeni, fiind destul de des utilizate ca obiecte de artă și decor. L’Epée 1839, un specialist elveţian în ceasuri kinetice high-end, a încheiat un parteneriat cu Kostas Metaxas, scopul fiind acela de a crea un ceas excepţional pentru ediţia din acest an a Baselworld.

Realizat în formă de craniu, Requiem by Kostas Metaxas este un ceas de masă cu display-uri de timp poziţionate în soclurile ochilor, dimensiunea acestuia fiind de aproximativ nouăsprezece centimetri înălţime şi circa trei kilograme greutate. Realizat din aluminiu turnat, ceasul este în cea mai mare parte produs în atelierele elveţiene, craniul venind cu două opţiuni de finisare – o versiune neagră, placată cu aur şi o versiune din aluminiu, placată cu paladiu. Alimentat de un mecanism 1853 HMD (realizat in-house), ceasul dispune de o rezervă de putere de opt zile şi două discuri ce afişează “lent” orele şi minutele. Cum orice creaţie specială are o poveste, trebuie menţionat că design-ul Requiem s-a întors în timp cu câteva secole, loc unde au regăsit Memento Mori, un termen creştin medieval ce se traduce prin “aminteşte-ţi că oricum vei muri”; pur şi simplu nu trebuie să te ataşezi foarte tare de bunurile materiale şi luxul acestei vieţi, ci trebuie să meditezi mai mult la viaţa eternă de după moarte.

Contribuţiile de design ale lui Kostas Metaxas se regăsesc prin intermediul “creierului” acestui ceas, implantate adânc în interiorul craniului. Metaxas a poziţionat indicatorii de oră în zona globurilor oculare, deoarece ochii sunt oglinda timpului şi a lumii trecătoare. Decoraţiunile prezente pe cele două cranii sunt cele două săbii încrucişate – simbol al brand-ului elveţian – acestea fiind plasate în zona tâmplelor, reprezentând un spaţiu atemporal, ce sugerează oscilaţiile ritmice ale regulatorului de ceas. De asemenea, acesta dispune de o serie de deschideri pentru a putea permite luminii să intre, mărind astfel efectul asupra celui care îl privește. Mai multe detalii aici (www.lepee1839.ch/collection/creative-art/requiem).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here