LEGACY MACHINE N°2 RED GOLD BLUE

0
378

Legacy Machine No.2 se află în partea cea mai înaltă a spectrului orologer. Când a fost prezentată pentru prima dată în anul 2013, această colecție fost una dintre cele mai anticipate expresii ale orologeriei mecanice tradiționale de pe piață. Chiar și astăzi, Legacy Machine No.2 ocupă încă zona înaltă a orologeriei inovative, întruchipate de noua versiune din aur roșu și cadran în nuanță de albastru.

Legacy Machine No.2

Revenind la aurul roșu, materialul din care este produsă una dintre ediții, LM2 își încapsulează mecanismul hipnotic într-o carcasă discretă și totuși extrem de prețioasă. Urmărind structura balansierului redesenat pentru LM2 Titanium, modelul LM2 Gold Blue oferă un aspect mai elegant – dacă îl comparăm cu estetic originală a primelor LM2. Cadranul este finisat sub forma unor raze solare, în urma unui proces realizat prin depunere chimică de vapori (CVD) care acoperă uniform suprafața cu o nuanță profundă de albastru. De altfel Legacy Machine este o interpretare minunată a celor mai reprezentative invenții orologere de către unii dintre cei mai buni ceasornicari din istorie. Așadar, aspectul contemporan este oferit de brațele duble, suspendate deasupra cadranului, ele putând părea paradoxale. Însă, LM2 este un ceas care își trădează originea – regăsită în urmă cu 250 de ani – în munca depusă de cei mai mari orologeri ai lumii: Abraham-Louis Breguet (1747-1823), Ferdinand Berthoud (1727-1807) și Antide Janvier (1751-1835). Aceste legende ale secolului al XVIII-lea sunt unite nu numai de geniul lor, ci și de faptul că au construit ceasuri cu balansier dublu.

Oscilând pe înălțime, roțile balansierului dublu al ceasului LM2 au fost inspirate de aceștia, oferind un omagiu unuia dintre cele mai rare mecanisme din istoria producției orologere: reglajul dual. Și mai rar, ratele medii ale reglajelor duale Legacy Machine No. 2 sunt transmise printr-un diferențial față de un singur angrenaj, unde majoritatea oferă două mecanisme separate. Situat sub o cupolă din cristal de safir, cadranul Legacy Machine No. 2 este un obiect ce oferă o lecție de simplitate simetrică. Iar o descriere ar suna cam așa. De sus în jos: în partea superioară regăsim cadranul alb marcat cu lac în dreptul orei XII, în timp ce indicatoarele de oră și minute sunt realizate din aur alb, echilibrul vizual fiind asigurat de marcajul orei VI. De la stânga la dreapta: cele două balansiere și regulatoare sunt dispuse în oglindă, inclusiv până la poziția lor de prindere. În timp ce roțile balansierului captează privirea, cadranul este inima adevărată a ceasului Legacy Machine No.2. Într-un mod incredibil de micro-inginerie, diferențialul are trei roluri: 1. Transferul puterii la fiecare reglaj; 2. Primirea ratelor individuale de timp pentru fiecare balansier; 3. Transmiterea ratei medii a celor două reglaje către angrenaje, unde ni se arată în final timpul afișat. Mecanismul Legacy Machine No.2 a fost dezvoltat în conformitate cu specificațiile MB&F de către ceasornicarul Jean-François Mojon (desemnat drept „Best Watchmaker” în 2010 la Grand Prix d’Horlogerie de Genève) și echipa sa de la Chronode.

Legacy Machine No.2

De asemenea, ceasornicarul independent – Kari Voutilainen – s-a asigurat că stilul estetic al mecanismului era în concordanță cu ceasurile tradiționale de înaltă calitate din secolul al XIX-lea, precum și de finisarea superlativă a indicatoarelor (oră și minut). Un element important în filozofia MB&F îl reprezintă gravarea manuală (pe spatele ceasului) a numelor celor doi responsabili de crearea mecanismului (Jean-François Mojon și Kari Voutilainen). Două secole și jumătate după ce trei dintre cei mai mari ceasornicari ai lumii au pus roțile balansierului în mecanismele lor, MB&F omagiează munca acestora prin lansarea LM2, un ceas cu două balansiere care se deplasează în afara mecanismului. Legacy Machine No.2 a fost lansat pentru prima dată în anul 2013, colecția bucurându-se de exemplare din aur roșu (18k), aur alb (18k) și o ediție limitată de 18 piese din platină 950. O ediție limitată la 18 piese din titan (cadran verde) a fost adăugată în 2017, 2018 fiind marcat de ediția limitată la 12 piese din aur alb (cadran violet). Legacy Machine No.2 Red Gold Blue este cea mai recentă din această serie, colecția fiind limitată la doar 12 piese. Mai multe detalii sunt disponibile aici (HORLOGERIE).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.