Share This Article
Creat de celebrul Chef Raymond Blanc, Le Manoir aux Quat’Saisons este unul dintre cele mai apreciate conace din Regatul Unit. Inaugurat în anul 1984, hotelul a primit pentru elegantul său restaurant două stele Michelin, acestea fiind păstrate și astazi.
Înconjurat de peluze cu flori și vaste livezi, decorul conacului te poartă cu gândul la o elegantă carte poștală. Cu aliura unei case tipice mediului rural britanic, reședința este dublată de grădini de legume și ierburi aromatice. Detalii care trădează pasiunea lui Raymond Blanc pentru bucătărie și gusturile copilăriei. Sunt ingrediente proaspete, care conferă restaurantului poziția ocupată ani la rând în vârful excelenței culinare.
Durabilitate
Din momentul în care ajungeși la conac, cu siguranță veți simți spiritul grădinilor și dedicarea cu care durabilitatea este implementată. Această abordare este născută din etosul fondatorului, în care sezonalitatea, hrana și lipsa deșeurilor sunt parte integrantă a complexului. Abordarea holistică a mesei se resimte în meniul cu care oaspeții sunt întâmpinați. O hrană preparată exclusiv din legumele cultivate în grădina conacului.
Sunt detalii care se reflectă în recunoașterea calității restaurantului prin prisma prestigiosului ghid Michelin. Les Manoir aux Quat’Saisons a fost recompensate cu o stea Michelin verde, alături de cele două deja deținute. De altfel, timpul petrecut la această reședință vă poate releva câteva din inițiativele adoptate pentru durabilitate. Sunt pași care poartă oaspeții către un ecosystem perfect integrat, cu accent pe întoarcerea la natură.
Gastronomie
O potecă cu parfum de lavandă deschide calea către un basm în care arta culinară este regină. Descrisă drept “întoarcerea geniului imaginativ”, viziunea lui Raymond Blanc are în centrul ei pasiunea pentru gastronomie și produse organice. O viziune transpusă în reputația unuia dintre cele mai bune restaurant din Regatul Unit. Așadar, vă invităm să accesați pagina mărcii și, de ce nu, să rezervați o cazare la acest conac spectaculos.