Share This Article
Laurent Ferrier este o marcă cunoscută pentru ceasurile clasice pe care le realizează, îmbinate cu meșteșuguri tradiționale și excelență mecanică. Acum, apreciata companie orologeră a conceput un ceas contemporan. În anii 1970, Laurent Ferrier era văzut adesea la volanul unei mașini de curse. A concurat în celebra cursă de 24 ore de la Le Mans de șapte ori, obținând chiar o victorie în categoria prototipurilor de doi litri în 1977.

Suntem în anul 2008, moment în care cei doi – Laurent Ferrier și François Servanin – decid să fondeze prestigioasa casă. O pasiune pentru motorsport ce a condus la crearea unui ceas în ediție limitată: Grand Sport Tourbillon. Ceasul se prezintă cu o carcasă din oțel inoxidabil de 44 mm, în producția lui fiind predominante elemente circulare finisate satinat. Rama are o formă pătrată, cu flancuri polișate în oglindă, mijlocul carcasei prezentându-se cu o formă de tip butoi – în concordanță cu alte cronometre ale mărcii – fiecare componentă îmbinându-se în mod armonios.

Pentru prima dată, un ceas Laurent Ferrier a fost dotat cu o brățară integrate din oțel inoxidabil. Astfel, rândul central este alcătuită din verigi finisate satinat, margile rotunjite ale acestora fiind reproduce în oglindă într-un mod contrastant. Detalii ce oferă îmbinării a carcasei cu brățara un aspect somptuos. Stilul contemporan al ceasului implică un cadran din opalin, care trece de la nuanța de albastru din centru, la negrul prezent spre margine. Ambele indicatoare și orele sunt realizate cu Super-LumiNova® – în nuanță portocalie – o revitalizare a liniei de design.

Un afișaj de mici dimensiuni al secundarului este prezent în dreptul orei 6, cadranul beneficiind de un geam din cristal de safir cu nuanțe arcuate, oferind un aspect rotunjit atunci când este privit din lateral. În 2010, Laurent Ferrier a câștigat “Best Men’s Watch Award” în cadrul Grand Prix Watchmaking din Geneva (GPHG) pentru Classic Tourbillon – ceasul fiind dotat cu un mecanism ingenios, cu tourbillon și balanță dublă. Astăzi, noul Grand Sport Tourbillon este înzestrat cu același mecanism, deși ceasul este prezent cu un finisaj contemporan.

În fine, trebuie menționat și faptul că marca orologeră nu a uitat niciodată importanța “sentimentului”. Când legendarul ceasornicar a concurat în Porsche-ul 935T, el ar fi “simțit” pista cu ajutorul mâinilor, noul ceas acordând o atenție sporită componentei sale tactile. O senzație care include coroana – atunci când este întoarsă – și relația ergonomică și confortabilă dintre Grand Sport Touribillon și purtător. Ca mai toate creațiile casei orologere, Grand Sport Tourbillon va fi unul foarte exclusivist, ceasul fiind realizat în doar douăsprezece piese.