Laurent Ferrier, Classic Origin Opaline

0
150
Laurent Ferrier - Classic Origin Opaline (imagine lifestyle)

Laurent Ferrier sărbătorește cea de-a zecea aniversare prin lansarea unui ceas clasic, cu un cadran atemporal și ansamblu de carcase. Classic Origin Opaline, montat într-o carcasă sport din titan de gradul 5, respect standardele de măiestrie ale casei orologere. De-a lungul istoriei sale, compania a produs numeroase ceasuri complicate – inclusiv tourbillon, minute repeater sau dual time – chiar și un annual calendar. În plus, Casa Orologeră a lansat o serie de forme diferite de carcase, inclusiv iconicul model Classic.

Laurent Ferrier – Classic Origin Opaline (detaliu cadran)

În 2010, Galet Classic a câștigat un premiu la prestigiosul Geneva Watchmaking Grand Prix (GPHG), ceasul fiind dotat cu tourbillon și balansier dublu, precum și o carcasă clasică. Acesta nu a fost un succes izolat, marca lansând numeroase modele, majoritatea fiind premiate de industria de profil. Într-adevăr, Laurent Ferrier s-a bucurat de succes la GPHG în 2015 și 2018, primind o recunoaștere remarcabilă pentru diferite modele și mecanisme, toate acestea fiind concepute în atelierul mărcii din Geneva. Revenind la noul model de ceas, Classic Origin Opaline este conceput pentru persoanele care apreciează sobrietatea și normele morale clasice. Create pentru a zecea aniversare a mărcii, acest ultim model dispune de o carcasă de 40 mm și linii curbe netede ca modelul inaugural.

Laurent Ferrier – Classic Origin Opaline(lifestyle)

Cu toate acestea, carcasa este produsă din titan de gradul 5, material care oferă ceasului un aspect tineresc. În concordanță cu inclinația către estetică a Casei Orologere, Classic Origin Opaline oferă posesorului un design curat. Indicatoarele de oră și minute sunt realizate în forma assegai, ele plutind deasupra unui cadran din opalin alb-argintiu.  Orele sunt realizate în nunațte de culoare burgundy – ele dovedind a fi extrem de vizibile, adăugând o notă de sportivitate – oferind o notă de rafinament. Un afișaj pentru secunde este situat în dreptul orei 6, toate cele trei indicatoare fiind realizate din aur alb de 18 Carate.

Laurent Ferrier – Classic Origin Opaline (detaliu mecanism)

După cum menționam anterior, carcasa este realizată din tital de gradul 5, acest aliaj ușor fiind utilizat pentru prima dată de Laurent Ferrier în construcția unui ceas. Un material utilizat atât în domeniul medical, cât și în industria aviaței, datorită impresionantelor sale avantaje: este ușor, rezistent la corziune și hypoallergenic. Dincolo de aspectul său elegant, ceasul oferă o formă a coroanei care facilitează ușurința în timpul reglării. Calibrul LF 116.01 este vizibil prin spatele carcasei, mecanismul fiind echipat cu un balansier Breguet, în timp ce rezerva de putere este de 80 ore. Classic Origin Opaline este disponibil cu o curea din piele de vițel Barbaialla – căptușită cu Alcantara – și cataramă cu pini din titan, ceea ce îi oferă ceasului un aspect deosebit de elegant.

Detalii aici: LAURENT FERRIER

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here