Lamborghini & Ducati, motocicletă Diavel 1260

0
250
Lamborghini Sián & Diavel 1260 S

Lamborghini și Ducati au prezentat Ducati 1260 Lamborghini, o motocicletă născută din colaborarea celor două mărci de prestigiu, un moel realizat în ediție limitată (numerotată) de doar 630 unități. O celebrare a cooperării dintre cele două organizații, motocicleta este destinată împătimiților pe două roti, cât și colecționarilor din întreaga lume. Cum cele două mărci reprezintă excelența italiană, constructori care împărtășesc valori precum sportivitatea, atenția și detalii este una deosebită. Cum design-ul este deosebit d eimportant în lumea de astăzi, inspirația ingienrilor Ducati a fost regăsită la unul dintre cele mai fascinante modele ale companiei din Sant’Agata Bolognese: Lamborghini Sián FKP 37.

Diavel 1260 S Lamborghini

Bazat pe Diavel 1260 S, conceptul Diavel Lamborghini transferă detaliile de bază ale Sián FKP 37 în lumea motocicletelor, reproiectând componentele care caracterizează linia Diavel. Noile roti amintesc în mod explicit de cele ale automobilului, la fel ca prizele de aer și capacele radiatorului din fibră de carbon care sugerează elemente care plutesc suprapuse pe structura principală a motocicletei. De asemenea, roșul tipic al modelelor Ducati este prezent pe etrierele Brembo. Fiecare detaliu – reproiectate de Centro Stile Ducati – sunt realizate dintr-un material ușor și prețios, precum fibra de carbon (un material inspirat de caroseria supercarului).

Diavel 1260 S Lamborghini (planșă bord)

Pe lângă capacele radiatorului și al prizelor de aer, fibra de carbon este folosită și pentru capacul amortizorului de zgomot și a rezervorului central, spoiler, garda roților (față/spate), a tabloului de bord și farului. “Suntem convinși că design-ul nostru este unul puternic și unul dintre cele mai recunoscute din sectorul auto”, menționează Mitja Borkert (Head of Design al mărcii Lamborghini). “Silueta curată, dar extrem de distinsă, definește baza limbajului nostru de design. Abordarea noastră vizuală ne permite să ne transferăm AND-ul către alte produse: acest aspect a fost realizat printr-o muncă solidă de echipă, împărtășind stilul și avantajul de a fi două mărci inspirate de aceleași valori, alături de un angajament pentru conceptul «distracția de a conduce»”.

Diavel 1260 S Lamborghini (detaliu cadru)

“Ducati Diavel – inspirat de Lamborghini Sián – sărbătorește valorile naostre comune: ambele companii sunt italiene, fiind în mod inerent sportive, design-ul celor două mărci fiind un punct distinctive al creațiilor noastre”, spune Andrea Ferraresi (Directorul Cemtro Stile Ducati). “Diavel 1260 S Lamborghini a fost creat prin utilizarea limbajului de design care distinge modelul Sián FKP 37”, compltează acesta. Motocicleta Diavel 1260 S Lamborghini este rezultatul colaborării dintre Centro Stile Ducati și Centro Stile Lamborghini, vopseaua cu care este decorată fiind aceeași utilizată pentru Sián FKP 37.

Lamborghini Sián FKP 37

Astfel, caroseria este decorată cu nuanța Verde Gea, în timp ce cadrul și jantele beneficiează de culoarea Oro Electrum. Elementele de design importante Lamborghini ale hexagonului și motivului “Y” sunt evidente: această versiune specială a modelului Diavel aduce un omagiu formei de evacuare (pentru primul) și detaliilor estetice ale scaunului (pentru al doilea). În fine, pe suprafața caroseriei regăsi și cifra “63”, un număr de referință pentru constructorul de automobile sport din Sant’Agata Bolognese – înființată în anul 1963 – un număr înmulțit cu zece pentru a ajunge la cele 630 unități care vor fi produse de Ducati. Detalii aici: LAMBORGHINI

Mai multe informații aici: #EXPLORE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here