LA DIMORA, O VILĂ DE SECOL XVI

Combinați deliciile Florenței cu liniștea peisajelor înconjurătoare, rezultatul fiind o superbă vilă istorică de la marginea orașului renascentist. Refugiu al unei familii nobiliare renumite, această excepțională vilă este situată într-o zonă deosebit de spectaculoasă din apropierea Florenței. Înconjurată de natură și cu vederi asupra orașului, vila de secol XVI a fost atent restaurată, oferind oaspeților un spațiu elegant și relaxant pentru a explora comorile Toscanei – datorită aspectului său, reședința este ideală pentru familii sau grupuri de prieteni.

Splendida vilă este un exemplu tipic al rafinatelor reședințe renascentiste, acestea fiind prezente mai peste tot în jurul Florenței. Compusă din cinci clădiri, proprietatea constituie una dintre cele mai bune alegeri de vacanță din regiune. Oaspeții au dispoziție un living spațios (unde pot petrece clipe minunate alături de familie sau prieteni), o bibliotecă bine garnisită sau o bucătărie complet utilată – aici putând servi (în sala de mese spațioasă) unele dintre cele mai delicioase preparate din bucătăria locului. La nivelele superioare, camerele spațioase sunt dotate cu marmură de cea mai bună calitate și decorate zilnic cu flori proaspăt culese. Alegerea cea mai potrivită o reprezintă dormitorul situat în turnul clădirii, acesta oferind splendide priveliști asupra celebrului “Duomo” (Santa Maria del Fiore) sau a Mânăstirii Certosa (construită în anul 1341 de unul dintre cei mai puternici cetățeni din oraș – Niccolò Acciaioli).

Reședința dispune de cinsprezece camere, apartamentele fiind împărțite între cele cinci clădiri, toate oferind o intimitate remarcabilă oaspeților. Un living mare și o sală de mese cu șemineu din piatră se regăsesc în cadrul “Fattoria”; atmosfera este una rustică, completată de facilitățile moderne, inclusiv băi din marmură. De asemenea, o terasă de mari dimensiuni vine să ofere oaspeților peisaje spectaculoase, aici putând admira chiar și o frescă prețioasă – realizată de Rodolfo del Ghirlandaio (1483 – 1561). În apropiere de “Fattoria” regăsim o secțiune a vilei denumită “Bodega”, aceasta oferind două camere spațioase – cu podele istorice din teracotă, seminee din piatră și grinzi masive din lemn. Totodată, cel mai mare apartament al proprietății îl regăsim în clădirea “Frontoio” – proiectată și utilizată inițial pentru presarea și realizarea uleiului de măsline. În plus, față de cele trei dormitoare ale sale, această clădire mai dispune de o cameră comună și o loggie cu priveliști superbe asupra grădinilor înconjurătoare.

În cele din urmă, “Studio” se întinde pe trei etaje, clădirea oferind trei dormitoare și o cameră de zi sofisticată – cu oglinzi aurite, șemineu din piatră și antichități. Spațiile exterioare ale reședinței constituie o “invitație la relaxare” și au fost proiectate ca o completare a interioarelor vilei. Pe măsură ce vă așezați într-un șezlong, veți fi înconjurați de natura sublimă a Toscanei – flori, măslini, podgorii, terenuri cultivate, alături de stejari maiestuoși și chiparoși – dotările curții incluzând un grătar și cuptor cu lemne. În fine, trebuie să menționez că această proprietate este situată lângă Florența, între localitățile Impruneta și Scandicci, pe dealurile Colle Ramole. Oaspeții pot ajunge la Florența în aproximativ cinsprezece minute, primele podgorii din regiunea Chianti învecinându-se cu proprietatea. De asemenea, în apropiere o să regăsiți autostrada care leagă Florența de Siena, oferind oaspeților poarta ideală pentru numeroasele locuri fabuloase din această superbă zonă a Toscanei. A Presto! Text de – Mihai Leonard.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here