Kevin Costner, despre ceasuri și lupi!

0
827
Kevin Costner

Kevin Costner este unul dintre marii actori de la Hollywood și personajul principal din filmul “Dances With Wolves” – filmul meu preferat – și una din peliculele care au marcat începutul anilor 1990. Astfel, în momentul în care mi-a apărut articolul pe newsletter-ul primit de la FHH (Fondation de la Haute Horlogerie), am dorit instinctiv să vi-l prezint și vouă. Așadar, în urmă treizeci de ani, un actor hotărât s-a angajat într-una dintre cele mai mari epopee de la Hollywood, o interpretare magnifică a vestului american și a eroilor săi.

Kevin Costner (lifestyle image)

Într-o perioadă în care nimeni nu credea că publicul modern ar plăti pentru un film epic despre “cowboys și indieni”, era foarte posibil ca această peliculă să se înscrie în categoria marilor dezastre cinematografice. Exceptând faptul că actorul-regizor avea sânge Cherokee și un mesaj de transmis despre masacrul săvârșit asupra nativilor americani și pierderea pământului lor ancestral, filmul a reușit să câștige o serie de premii, Kevin Costner devenind una dintre marile vedete din cetatea filmului american. Vă invit să citiți un interviu despre ceasuri și lupi, despre viața simplă a nativilor americani și modul cum a fost realizat acest film.

S-au împlinit treizeci de ani de la debutul tău ca regizor și lansarea filmului “Dances With Wolves”. de atunci ați jucat și regizat numeroase alte filme, cel mai recent fiind serialul de televiziune “Yellowstone”. Ce este atât de fascinant la vestul american? – Pe vremuri, viața în occident era foarte grea. nu existau drumuri asfaltate, cțmpuri împrejmuite, ci doar un peisaj sălbatic, locul unde zeci de mii de bizoni și cai sălbatici rătăceau liber. Cred că am iubit întotdeauna vehicle valori, idealiștii, oamenii care erau pregătiți să renunțe la tot și să înceapă o viață nouă. “Dances With Wolves” vorbește despre libertate, loialitate, curaj, prietenie și respect. Am vrut ca publicul să vadă aceste calități și, de ce nu, să devină un exemplu pentru el. Desigur, vestul pe care eu l-am portretizat în film dispare rapid în zilele noastre.

Kevin Costner (Dansând cu Lupii)

Membrii poporului Sioux au fost atât de fericiți de film, încât au decis să te facă membru de onoare al națiunii lor, deși tu ai strămoși Cherokee! – “Dances With Wolves” a fost os crisoare de dragoste către nativii americani a căror cultură și case le-am distrus, furându-le în același timp pământul. Bunicii mei erau fermieri săraci din Oklahoma. Într-un an, bunicul meu a strâns o sumă de bani și i-a depus în contul unei bănci, în aceeași zi aceasta fiind închisă și nu și-a mai deschis niciodată ușile. Începuse Marea Depresie. Crescând, îmi aduc aminte cât de săraci eram, aproape că nu am mâncat niciodată în restaurant, de comandat meniuri acasă nici atât. Într-una dintre cazurile rare când mâncam în afara casei, îmi aduc aminte că i-am cerut chelneriței slănină, neuitând niciodată cum mă privea tatăl meu. Mi-am promis atunci că, odată ce voi crește, voi devein independent și mă voi comporta diferit. Astăzi, pot comanda ce vreau eu, având la dispoziție tot ce mi-a lipsit în copilărie: trăiesc într-o casă frumoasă și conduc o mașină elegantă.

Kevin-Costner (captură Yellowstone)

Dar deținerea unui ceas? – Acesta este unul dintre primele obiecte pe care le-am cumpărat pentru mine. Proprietarul casei purta un ceas care trebuie să fi costat cât mașina lui. El a văzut cât de fascinate eram de ceas și m-a întrebat dacă vreau să-l văd mai bine. Nu am văzut niciodată ceva mai frumos! Tipul mi-a spus că, dacă voi lucre sufficient de mult, într-o zi îmi voi putea cumpăra și eu unul. Ceea ce am și făcut: am un Rolex pe care îl prețuiesc și acum. Pentru mine, ceasul simbolizează sfârșitul vremurilor grele și un nou început. Trecutul familiei mele și propria copilărie sunt mereu amintiri proaspete în mintea mea. desigur, îmi place să cumpăr diferite obiecte, dar mă gândesc de două ori înainte de a face o achiziție!

Kevin-Costner (decernare premii)

Este adevărat că ai devenit actor după ce l-ai întâlnit pe Richard Burton într-un avion? – Nu chiar. eu luam deja lecții de actorie seara. Pe Richard Burton l-am întâlnit în aroportul Puerto Vallerta din Mexic, eram împreună cu fosta mea soție, când l-am văzut pe marele actor la poarta de îmbarcare. El și prietena lui au fost conduși direct în fața cozii, apoi în avionul unde cumpărase celelalte patru locuri de pe rândul său, astfel încât să nu-l deranjeze nimeni pe durata zborului. Îmi amintesc că purta un ceas de aur, genul de piesă pe care nu ai cum să nu o observi, la fel ca și femeia de lângă el!

Kevin-Costner (captură film Yellostone)

L-ai complimentat? – Ei bine, am dorit neapărat să vorbesc cu el, chiar dacă el era cufundat în lectura unei cărți despre Abraham Lincoln. Mi-am spus, “…imediat ce lasă cartea jos, mă duc la el…“. Și asta am făcut. Vă puteți imagina cum arătau fețele celorlalți pasageri când m-au văzut îndreptându-mă către actor. L-am întrebat: “…îmi pare rău că vă deranjez, domnule Barton, dar după ce termini de citit, crezi că am putea sta de vorbă…?” Sincer. îmi era teamă că o să-mi spună că a cumpărat celelalte locuri pentru a nu fi deranjat de idioți ca mine. Mi-a răspuns că pot reveni când temină de citit. Astfel, am reușit să vorbesc cu el timp de zece minute, chiar dacă nu-ți voi spune ce am discutat cu el…. este secretul meu. dar poți paria că nu l-am întrebat de ceas!

Te-ai numi colecționar de ceasuri? – Îmi păstrez ceasurile “vechi” într-un seif. Ori de câte ori le scot, îmi amintesc de anumite momente din viață. Cotactul fizic cu ele mă duce înapoi, îmi amintesc de unde le-am cumpărat c și cum ar fi fost ieri. Dacă văd o zgârietură pe cadran sau cristal, dacă metalul sau curea prezintă semne de uzură, îmi spun că ele sunt ca mine. Am trecut prin viață și am primit destule lovituri pe parcursul ei. De asemenea, există un aspect important la ceasuri: când le cumperi, știi că el va face parte din călătoria vieții. Preluare FHH.

Mai multe informații aici: TRAVEL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here