KERBEDANZ, SIMBOLUL “CÂINELUI CELTIC”

0
39

Există o legătură între “Câinele Celtic” și regiunea Neuchâtel? Cu siguranță da, mai ales dacă intrăm în universul populat cu simboluri ale acestei excepționale mărci elvețiene. “Sensibil la frumusețe”, aceasta este viziunea Kerbedanz, o companie orologeră cu sediul în capitala cantonului Neuchâtel. O viziune pusă în practică prin combinarea simbolurilor, o cale încă neexplorată în industria tradițională a orologeriei elvețiene! Iar această abordare neobișnuită o deosebește de tot ceea ce se realizează în acest moment în industria elvețiană de ceasuri.

Kerbedanz - Câinele Celtic

În 2015, Kerbedanz lansa la Baselworld modelul “Câinele Celtic”, un ceas realizat în doar patruzeci și unu de exemplare (numerotate) și dedicate unui animal care întruchipa simbolul vânătorului, al războinicului sau al mesagerului vieții de apoi pentru vechii celți. Astfel, pe cadranul realizat din aur alb (în trei straturi) și smalț albastru regăsim silueta “Câinelui Celtic”, în timp ce fundalul este dominat de stilul decorativ al culturii “La Tène”. Acest stil decorativ conectează brandul cu Neuchâtel, regiunea fiind una suprapusă peste aria culturii preistorice – săpăturile desfășurate în zonă, începând cu anul 1857, au scos la suprafață urme ale populațiilor celtice care au trăit aici. În ce privește ceasul, trebuie amintit cadranul care include tamburul și indicatoarele – proiectate și realizate manual în cadrul companiei Kerbedanz. Calibrul tourbillon (KRB-01), a fost proiectat și decorat artizanal de către producătorul de mecanisme “Technotime”: douăzeci și șapte de bijuterii, 28.000 oscilații per oră (4 Herz) și o rezervă de putere de o sută douăzeci de ore.

În ce privește arhitectura mecanismului, acesta este protejată de un geam de safir cu înveliș antireflectorizant și este gravat cu sigla și culorile producătorului Kerbedanz. Tourbillon-ul este plasat între orele 7 și 8 – ca răspuns la axa coroanei, situată între orele 1 și 2 – adică în linia de observare a răsăritului, care este poziționată la nord-est de emisfera nordică și în funcție de solstițiu. De asemenea, ceasul este rezistent până la cincizeci de metri în apă, carcasa sculptată în aur alb (de 18 carate) beneficiind de referințe secrete sau “discret vizibile” de origine celtică. O carte însoțește ceasul, în paginile ei fiind menționate referințele și legendele care înconjoară simbolul “Câinelui Celtic”. Mai multe detalii aici (www.kerbedanz.com).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here