Share This Article
Cunoscut pentru proiectele derulate în stațiunea montană Courchevel, Chef Jean-Rémi Caillon revine în România la invitația mărcii Moutai. Originară din China, Moutai este o băutură spirtoasă care se integrează perfect în experiențele gastronomice de top.
La invitația mărcii chineze, Jean-Rémi Caillon va găti alături de Vlad Păunescu (Head Chef L’Atelier). Evenimentul, desfășurat pe 25/26 iunie, va transforma băutura în ingredientul cheie al preparatelor, oferind un element de asociere memorabil. Scopul acestei asociere este menit să evidențieze aromele și texturile diferitelor feluri de mâncare. “Este o onoare să gătesc cu Moutai, produs care face parte din moștenirea culturală chineză”, a spus Chef Caillon.
Evenimentul
“Gastronomia are o dimensiune culturală puternică, menită să spună povești și să aducă oameni de pretutindeni. Dintotdeauna, obiectivul meu a fost să gătesc la cel mai înalt nivel. Pot face acest lucru doar prin folosirea celor mai bune ingrediente, un astfel de produs fiind Moutai. Marcă care reușește să evidențieze aromele”, adaugă Jean-Rémi Caillon.
Printre preparatele realizate de cei doi Chefi se numără Les Champignons (ciuperci cu iaurt, caviar și înghețată de Moutai). De asemenea, regăsiți Le Zander (șalău cu fasole, mentă, migdale și sos Moutai). Un alt preparat este La Urdă (urdă cu ierburi, semințe, coulis de caise cu Moutai și șofran). “Doresc să-l familiarizez pe Chef Caillon cu ingredientele românești. Am pregătit un meniu multicultural, adus în prim-plan de Moutai”, spune Chef Vlad Păunescu.
Băutura
Simbol cultural și diplomatic în China, Moutai este recunoscută pentru calitatea sa excepțională și tehnica complexă de producție. Denumită și Baijiu (bai – alb; jiu – băutură), Moutai este produsă din sorg roșu și grâu. Fiecare lot este fermentat și distilat de-mai multe ori pe an, stocat timp de cinci ani în vase de ceramică. De notorietate este remarcă făcută de Henry Kissinger în 1979: “Cred că, dacă bem sufficient Moutai, putem rezolva orice problemă”.
Având o tradiție de peste 2000 de ani, bautura s-a transformat într-un cadou national, fiind oferită ca mesaj diplomatic. “Ținând cont că vom aduce împreună doi Chefi talentați, aceștia se vor lăsa inspirați de Moutai. Ei vor crea împreună o experiență cu adevărat memorabilă. Astfel cei doi vor omagia trecutul Moutai”, menționează și Cathy Cao (LinaStar). Nu ne rămâne decât să așteptam surprizele pregătite de cei doi Chefi apreciați la nivel internațional.