Jaquet Droz Petite Heure Minute “Tigru”

0
504
Jaquet Droz - Petite Heure Minute - Tigru (ambianță)

Respect, devotement și admirație… sau toate trei în același timp: forța celei mai noi creații Atelier d’Art captează spiritul Tigrului ca niciodată. “Un singur detaliu poate face diferența”, o zicală folosită mai mult pentru sentimentele de iubire, astăzi ea fiind valabilă și pentru domeniul artei. Iar compania orologeră Jaquet Droz s-a inspirat din această expresie pentru două dintre cele main oi creații ale sale. Printr-o singură piesă – disponibilă în două variante – brandul a unificat esența ceasurilor sale și expertiza artistică.

Jaquet Droz – Petite Heure Minute – Tigru (workshop)

Numele simplu și elocvent al noului Petite Heure Minute vorbește de la sine: “Tigru”. Acest aspect este adesea sufficient pentru a putea evoca puterea și grația celei mai respectate feline din lume. Jaquet Droz a reușit să capteze spiritul acestui animal elegant, rezultatul fiind două serii limitate la 28 de piese, fiecare reușind să atragă privirea asupra lor. De altfel, modelul Petite Heure Minute a fost special ales pentru generozitatea spațiului pe care îl oferă cadranul său, pe suprafața acestuia fiind înfățișată întreaga intensitate a imaginii Tigrului.

Jaquet Droz – Petite Heure Minute – Tigru (close-up)

De asemenea, Atelier d’Art a putut să-și exprime chintesența expertizei (pe un cadran negru sau fildeș Grand Feu) care reprezintă intensitatea privirii felinei. pe cadranul negru (cu carcasă din aura lb), un Tigru alb – cu ochi albaștri – a fost pictat delicat cu ajutorul unor perii fine, unele dintre ele la fel de subțiri ca firul de păr. Pe cadranul din fildeș (cu carcasă din aur roșu), Tigrul își arată faimoasă blană negru-portocalie – cu ochi verzi – cele mai cunoscute caracteristici ale specie sale. Precizia manufacturii Jaquet Droz a permis ca detaliile fine ale privirii să pară aproape realiste.

Jaquet Droz – Petite Heure Minute – Tigru (workshop)

Totodată, blana Tigrului a fost realizată cu ajutorul unui microscop – fiecare fir de blană fiind realizat individual – pentru a reduce blana groasă și mătăsoasă a feline. Grija deosebită acordată creerii irisului ne oferă iluzia că privirea Tigrului urmărește pe cei aflați în preajma lui, oriunde te-ai afla. Prin această “magie” – fructul unei opere de artă meticuloase, realizate complet manual – manufactura Jaquet Droz continuă să exploreze tema naturalistă cu care își decorează ceasurile (de mână sau de buzunar) de aproape trei secole.

Jaquet Droz

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.