JAQUET DROZ COLECȚIE GRANDE SECONDE

0
46

Jaquet Droz a prezentat două variante exclusive ale colecției Grande Seconde Off-Centered, cadranele ceasurilor fiind realizate din Meteorit și Stromatolit. Fiecare piesă constituie un fragment de eternitate ce poate fi purtat prin timp și spațiu. De altfel, există doar două elemente ce nu pot fi măsurate în mod cuprinzător de către omenire: spațiul și timpul. Este foarte probabil ca originea universului însuși, la fel ca și sfârșitul timpului, dacă există, să fie pentru totdeauna un mister pentru omenire. Nu vom înțelege niciodată pe deplin aceste concept, motiv pentru care ele continuă să ne fascineze.

Prin urmare, faptul că Jaquet Droz a combinat timpul și spațiul în aceste două ceasuri excepționale, nu se datorează unei întâmplări. Arta de a “uimi” se află în spatele fiecărei creații. Prin noile ceasuri Grande Seconde Off-Centered Meteorite, compania orologeră întruchipează capacitatea sa perpetuă de a atrage noi idei din varii domenii ale artei și romantismului. Doar trei serii limitate vor fi realizate, fiecare cu câte optzeci și opt de bucăți: un model de 39 mm, un set de 39 mm cu diamante și un model de 43 mm – ceasuri la fel de rare precum meteoritul autentic pe care îl încorporează fiecare. Tăiate manual, în construcția lor fiind utilizate tehnici aflate la un nivel extrem de ridicat. Meteoritul este un fragment de asteroid care a pătruns în atmosfera pământului intact, călătoria lui prin univers putând fi observată cu ajutorul unor telescoape performante. Marea majoritate a meteoriților ard odată cu intrarea în atmosfera pământului, doar câteva fragmente reușind să ajungă pe suprafața planetei noastre. Aici începe Aventura, căutarea și recuperarea acestor roci, adunarea unor fragmente suficient de mari pentru a fi prelucrate în forma unor discuri fiind o provocare în sine. Ulterior, aceste roci sunt tăiate pentru a se potrivi în carcasa ceasurilor ce fac parte din colecția Grande Seconde Off-Centered. Meteoritul este compus în general din fier și nichel, el având o densitate și o duritate extraordinară.

Cei mai buni meșteșugari trebuie să lucreze cu răbdare, utilizând tehnici de tăiere exclusive, totul pentru a readuce la viață un meteorit în cadrul unei carcase de ceas. Fiecare piesă este tăiată la micron, de aceea ele sunt unice. Motivele regăsite pe suprafața meteoritului, ce aduce aminte de călătoria lor prin univers, prezintă o geometrie misterioasă, nemaintâlnită, ce scapă în acest moment înțelegerii umane. Jaquet Droz și-a folosit întreaga experiență pentru a realiza aceste cadrane din meteorit, scopul fiind acela de a oferi posesorilor o comoară minerală în toată splendoarea sa. Un nivel de expertiză ce poate fi regăsit și la modelul din Grande Seconde Off-Centered Stromatolite, această piatră excepțională oferind totuși o structură diferită față de meteorit. Și asta pentru că Stromatolitul este o rocă sedimentară fosilizată. Este neobișnuită din punct de vedere biogenetic, în sensul că el conține componente vii fosilizate. De altfel, stromatolitul a jucat un rol important în dezvoltarea vieții pe pământ, fiind datat cu aproximativ 3,5 miliarde ani în urmă, el devenind una dintre cele mai vechi vestigii ale planetei. Noua colecție de ceasuri Grande Seconde Off-Centered Stromatolite aduce un omagiu acestei pietre ce face parte din istoria vieții pe pământ. Colecția cuprinde doar trei piese: un model de 39 mm, un set de 39 mm cu diamante și un model de 43 mm, carcasa fiind realizată din aur roz. O colecție care onorează Arta Orologeră, a cărei inspirație se întinde din cele mai îndepărtate zone ale cosmosului și până la originea vieții pe pământ. Mai multe detalii aici (www.jaquet-droz.com).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here