JAQUET DROZ EDIȚIE ATELIERS D’ART

Petite Heure Minute by Jaquet Droz.

Jaquet Droz îmbrățișează încă odată lumea naturală. Într-o serie ultra-limitată (doar douăzeci și opt de bucăți Numerus Clausus fiind realizate), Ateliers d’Art de la Jaquet Droz vine cu o creație ce imortalizează Leul. Regele animalelor, această felină extraordinară, se bucură de un aer mitologic în ce privește puterea lui, el reprezentând simbolul măreției pentru cea mai nouă colecție Petite Heure Minute by Jaquet Droz.

Astfel, marca elvețiană reușește să surprindă intensitatea expresiei unui Leu: o forță liniștită care se poate transforma într-o uluitoare viteză atunci când își vânează prada. Pentru a realiza această miniatură, Jaquet Droz a ales să reprezinte Leul prin detaliile fine ale picturii. Privirea și blana acestui extraordinar animal sunt realizate prin tehnica picturii manuale de către meșteșugarii Jaquet Droz Ateliers d’Art, aceștia folosind o serie de pensule – unele având diametrul firului de păr – pentru a aduce la viață detalii abia percepute cu ochiul liber. Portretul vibrant este pictat pe un cadran de 43 mm, fiecare dintre cele douăzeci și opt de ceasuri fiind realizate manual, cu mici variații, ceea ce face ca fiecare piesă să fie unică.

Motivul este pictat pe o bază din email negru “Grand Feu”, oferindu-i astfel un nivel de adâncime excepțional: Leul pare că stă să țâșnească din carcasa ceasului. Un contrast izbitor atât al stilului, cât și al culorii, juxtapunând modernitatea elegantului ecran din email negru, cu măiestria picturii miniaturale în culori vii, suprinsă de artiștii Jaquet Droz. Fiecare ceas este însoțit de un certificat Ateliers d’Art, meșteșugarii mărcii elvețiene descriind în detaliu tehnicile artizanale utilizate în construcția celor douăzeci și opt de piese ale colecției. Mai multe detalii aici (www.jaquet-droz.com) – “Some watches tell time, some tell a story.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here