Jaquet-Droz Petite Heure Minute “Dragon”!

0
603
Jaquet Droz (Petite Heuere Minute Dragon)

Jaquet-Droz și John Howe (directorul artistic al francizei “Stăpânul Inelelor”) prezintă o creație mitică. Realizat în ediție limitată, ceasul prezintă dragonul care depășește culturile și religiile, sfidând miturile și legendele la nivel de continente. Dragonul este mai mult decât o creatură mitică, este ceva care nu a existat, dar a fost întotdeauna acolo.

Jaquet-Droz (tehnică de lucru)

De la Bing Bang și până la finalul timpului, acesta întruchipează reînnoirea perpetuă, atât răul, cât și binele. Iar John Howe este o legendă a artei fantastice, ilustratorul trilogiei “The Lord of The Rings” și “The Hobbit”. El a modelat Dragonul în imaginația noastră și a plasat creatura mitică în contextual istoriei sale milenare. De asemenea, a dezvăluit bogăția mențiunilor din trecut a creaturii, precum și diversele sale dimensiuni contemporane.

O colaborare artizanală

Colaborarea dintre Jaquet Droz și John Howe a început la finalul anului 2020. Este momentul când marca orologeră își arată intenția de a colabora cu acest artist versatil. Modelele artistului surprind esența timpului, transmițând o parte din miturile care au însoțit omul timp de mii de ani. Rezultatul este ceasul Petite Heure Minute “Dragon”, cadranul fiind locul unde artistul și-a exersat inspirația. Pe fundalul din email albastru Grand Feu, Dragonul prinde viață în carcasa de 41 mm.

Realizată din aur roșu și alb, carcasa scoate în evidență o gamă de tehnici decorative ale manufacturii elvețiene. Dragonul cu limbă roșie ține în gheare o perlă luminoasă, cunoscută drept “Perla Dragonului”. El este asociat în mod tradițional cu fericirea, abundența, înțelepciunea și cunoștiințele avansate. Ceasul este realizat în ediție limitată, două serii de 18 piese, fiind alimentat de un mecanism automat Jaquet Droz. (foto: Jaquet-Droz)

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.