Jaquet Droz, noile Grand Seconde Skelet-One!

0
659
Jaquet Droz - Grande Seconde Skelet-One

Jaquet Droz ne invită să descoperim trei noi ediții exclusive, fiecare fiind limitată la 28 de piese, colecția reflectând dinamismul avangardit al unui model skeleton. Sculptural, architectural și îndrăzneț, Grande Seconde Skelet-One a devenit – în doar câțiva ani – un ambasador al manufacturii elvețiene. O ediție care se prezintă cu un design modern și îndrăzneț, care adaugă o nouă dimensiune acestei așa-zise creații orologere de tip “skeleton”.

Jaquet Droz – Grande Seconde Skelet-One (ediție verde)

O marcă iconică, Jaquet Droz se remarcă printr-un spirit neschimbat: o siluetă mare a cifrei “8” formată dintr-un cadran de safir, cu indexuri și indicatoare din aur de 18k – suspendate deasupra unor inele cu ore și minute polișate. În dreptul orei 6 regăsim un indicator mare al secundelor – poziționat deasupra geamului din safir – oferind iluzia plutirii, în timp ce mecanismul lucrat manual poate fi admirat în subsidiar. Acesta este alimentat de un arc balasier din siliciu, un barilet dublu oferind o rezervă de putere de aproape trei zile (68 ore), cu o greutate oscilantă din aur alb de 18k care este amplasată în cadranul carcasei de 41,5 mm.

Jaquet Droz – Grande Seconde Skelet-One (ediție albastră)

De asemenea, colecția Grande Seconde Skelet-One este disponibilă acum în trei variante de culoare: verde, albstru și auriu, fiind limitată la doar 28 de piese fiecare (fiind incluse și curele lucrate manual). Indicatoarele și șuruburile prezente pe versiunile verde și albastru sunt produse din aur alb de 18k, efectul contrastant fiind obținut cu ajutorul ceramicii negre a carcasei și orelor/minutelor. Pe de altă parte, versiunea aurie se joacă cu tonuri calde, pe cadran regăsind minutele, orele, indicatoarele și șuruburile din aur roz, în timp ce inelul orelor și minutelor sunt realizate din aur alb, iar carcasa din ceramic cu plasmă.

Jaquet Droz – Grande Seconde Skelet-One (ediție aurie)

Bine de știut, carcasă a beneficiat de un tratament special în cuptor – la temperaturi foarte înalte – rezultatul fiind o patină metalică strălucitoare, ceea ce conduce la evitarea adăugării unor particule metalice. Această transformare a culorii – care are loc la nivel molecular – ajută la menținerea tuturor proprietăților ceramicii, adăugând simultan un contrast cromatic optim și armonios. Dinamice, urbane și puternic ancorate în secolul XXI, creațiile oferă un imbold de neegalat ceasornicăriei fine contemporane. Reinterpretând ceasul skeleton, Jaquet Droz amintește de prețioasă expertiză a manufacturii. Detalii Jaquet Droz AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te la newsletter-ul The Gentleman’s Journal pentru mai multe informații AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.