Jaquet Droz celebrează anul nou chinezesc!

0
616
Jaquet Droz (Anul Boului de Metal)

Jaquet Droz este una dintre mărcile orologere care respectă tradiția, printre creațiile sale numărându-se și cele care omagiează an de an zodiacul chinezesc. De secole, conexiunea cu China face parte din AND-ul manufacturii elvețiene, familia Jaquet-Droz încurajând relațiile cu curtea imperial încă din anul 1774. peste numai un deceniu, manufactura elvețiană exporta în China peste 600 bucăți, spre fascinația Împăratului Qianlong și a mandarinilor curții imperial, aceștia fiind deosebit de încântați de ceasurile automat-mecanice ale epocii.

Jaquet Droz – Petite Heure Minute

Un aspect care l-a calificat pe Jaquet Droz drept primul brand orologer importat în Orașul Interzis, numeroase ceasuri automate și de buzunar fiind păstrate și astăzi la Muzeul Palatului Imperial din Beijing. După aproape 250 de ani, manufactura cu sediul în La-Chaux-de-Fonds, este onorată să continue această relație de prietenie cu un tribute adus zodiei din Anul Nou Chinezesc: Boul. Legenda spune că Împăratul de Jad a ales animalele din ciclul zodiacal de 12 ani după o cursă. Boul este portretizat purtând un șobolan pe spate, acesta fiind și modul prin cel din urmă a câștigat cursa.

Jaquet Droz – Petite.Heure Minute

De atunci, boul a reprezentat attribute precum perseverența sau rezistența – valori care unesc China și Jaquet Droz. Boul are reputația de a rămâne stabil în fața adversității, puternic și extrem de rațional. Cu calm și persistență, cei născuți în anul Boului sunt recunoscuți pentru puterea de muncă și corectitudine. Pentru femei, boul simbolizează perseverența și importanța educației, precum și menținerea unității familiei. Cum fiecare animal al zodiacului este în mod traditional legat de un element, anul acesta Boul este conectat cu Metalul.

jaquet Droz – Anul Boului de Metal (tehnică de lucru)

Combinat cu Boul, Metalul servește la sporirea calităților sale, precum și la capacitatea de a face tot ce îi stă în putință pentru a-și atinge obiectivele și realiza visele. În această circumstanță, Jaquet Droz crede că aurul este singurul Metal demn de Bou, rezultatul fiind trei piese excepționale din aur roșu și una din aur alb. Pentru realizarea acestor piese unice, manufactura a selectat două tehnici distincte pentru a reprezenta noul semn zodiacal. În primul rând, pictura în miniatură, care apare pe două ceasuri de 35 x 41 mm – cu un bou maiestuos și un fundal compus din munți acoperiți de ceață.

Jaquet Droz – Petite Heure. Minute

O scenă pastorală pictată manual, această pereche Petite Heure Minute este însoțită de o micro-pictură pe canvas, ambele posedând o carcasă cu dimensiunea de 35 mm – cu o ramă și sistem de prindere din pietre prețioase – și una de 41 mm (fără pietre prețioase). În ce privește spatele ceasurilor, regăsim aici o greutate oscilantă personalizată cu ajutorul unei aplicații din aur roșu. De asemenea, cel de-al doilea rotor include aur de 18 k și este gravat manual. Celelate două ceasuri se prezintă cu o gravură în relief, o tehnică artizanală foarte prețuită de Jaquet Droz.

Jaquet Droz – Petite Heure Minute.

Prunul simbolizează armonia dintre oameni și natură, pământ sau cer, în timp ce rubinele reprezintă victoria și vitejia, valori apropriate de inima Boului. Tabloul este posibil datorită unei gravuri manuale din aur pe cele două inele orare ale carcasei de 41 mm, una fiind realziată din aur roșu, cealaltă din aur alb, fiecare cu o ramă și sistem de prindere din pietre prețioase. O altă caracteristică a acestor ceasuri este data de gravarea pe greutățile oscilante a unui cap de Bou, fiecare dintre cele patru compoziții fiind lansată într-o ediție de numai opt unități. Detalii aici: JAQUET DROZ

Mai multe informații aici: STYLE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.