Jaquet Droz, colaborare cu John Howe

0
576
Jaquet Droz & John Howe

Jaquet Droz lansează noi creații exclusive în colaborare cu John Howe, illustrator și artist conceptual al trilogiei Lord of the Rings și Hobbit. Cum fiecare creație a manufacturii Jaquet Droz include un element de mister – regăsit în imaginația creatorului său, în executarea tehnicilor artizanale sau în semnificația sa simbolică – această colaborare a venit în modul cel mai firesc cu putință. Fiecare ceas are propria poveste și magie, precum și propriul său univers narativ, creațiile mărcii putând fi unică în momentul realizării sale.

Jaquet Droz și John Howe

Pentru prima data în istoria sa, manufactura elvețiană nu numai că s-a inspirat din bogata sa moștenire, dar a ales să colaboreze cu un artist independent în timpul procesului creativ, un artist cu un talent incomensurabil: John Howe. Ilustrator și artist conceptual – influențat puternic de cinematografia contemporană – John Howe s-a născut în Canada, chiar dacă în prezent el locuiește în Neuchâtel (Elveția). Renumit pentru crearea universului vizual al francizei Lord of the Rings (Frăția Inelului – 2001, Cele două turnuri – 2002 și Întoarcerea regelui – 2003) – aceasta a fost urmată de trilogia Hobbitul (O călătorie neașteptată – 2012, Dezolarea lui Smaug – 2013 și Bătălia celor cinci armate – 2014). John Howe a ajutat la propagarea acestor saga în rândul cinefililor prin creativitatea lui extraordinară și peisajele grandioase, proiectând un cadru uimitor al operei lui Tolkien pe marele ecran. Cu cea mai mare discreție, Jaquet Droz și John Howe au început – de câteva luni – o colaborare în crearea unui nou ceas de excepție. În ciuda unui program încărcat, artistul a acceptat imediat să colaboreze cu manufactura elvețiană.

Jaquet Droz și John Howe

A fost pentru prima data când artistul conceptual a fost abordat de o marcă de ceasuri fine, el găsindu-și imediat loc în Ateliers Jaquet Droz. Spre deosebire de o producție de film, John Howe a lucrat alături de o serie de artizani, el întâmpinând constrângerile specifice Haute Horlogerie, procesul devenind unul extrem de interesant. “Creațiile noastre sunt de obicei concepute intern, în principal datorită tehnicilor înalte care acoperă întregul process creativ”, explică Christian Lattman (CEO-ul Jaquet Droz), “dar pentru acest nou efort, am avut norocul de a lucre cu John Howe. El ne-a împrumutat talentul său incredibil și ne-a introdus în universul său unic, dând viață unor proiecte excepționale, care sigur vor uimi”. Totodată, artistul a menționat că: “Artizanii de la Jaquet Droz se străduiesc să aducă precizie, poezie și lumină în munca lor minuțioasă atunci când vine vorba de materiale și mecanisme, lucru pe care îl apreciez în mod deosebit. Colaborarea mea cu manufactura Jaquet Droz, renumită pentru creativitatea sa, se dovește a fi o provocare – dar mai presus de toate – o adevărată plăcere”. Voi reveni în perioada următoare cu mai multe informații despre această colaborare, pe măsură ce informațiile vor fi disponibile.

Detalii aici: JAQUET DROZ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.